6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

O tiyatrocuya şok suçlama

TİYATROCUYA SİLAHLI SALDIRININ ARKASINDAN ÇOCUK TECAVÜZÜ İDDİALARI ÇIKTI

Kocaeli'nde tiyatrocu Ş.K.'nın vurulmasının, "çocuk tecavüzlerine karşı bir eylem" olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde Z.P.(29) isimli genç kız, tiyatrocu Ş.K.'yi bacağından silahla vurarak yaralamıştı. Olayın ardından teslim olan Z.P.'nin, tiyatrocuyu vurmak için Gaziantep'ten gelirken yanında yazılı bir savunma getirdiği öğrenildi. Z.P.'nin ifadesinde, Ş.K.'nin hayatını mahvettiğini ve sapkınlıkları olduğunu ileri sürdüğü bildirildi.

Genç kız savunmasında, "2001-2002 yılında Kocaeli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim görmeye başladım. Üniversiteli arkadaşlarımın aracılığı ile okulun tiyatro kulübüne girdim. Psiko-drama adı altında tiyatro çalışmaları yapan bu grubun başında Ş.K. bulunuyordu. Ş.K. gönüllü tiyatro dersi veren biriydi. Zaman zaman kulüpte çalışan öğrencileri evine davet ederdi. Bir gün beni de evine davet etti. Bu evde kulüpten diğer arkadaşların da olacağını düşünerek davetini kabul ettim. Eve gittiğimde Ş.K.'nin tek olduğunu görünce çok şaşırdım. Beni yatak odasına davet etti ve soyunmaya başladı, benim de soyunmamı istedi. Ben bu durumu önce tiyatral bir faaliyet sandım ancak ilişkiye zorlayınca reddettim.

İlişkiye girmek istemeyince beni, 'Sen daha kadın bile değilsin' diyerek aşağıladı. Olaydan sonra ne yaptığımı öğrencilere söylememem için tiyatroya gitmemi istemiyordu. Diğer öğrencilerin yanında beni cinsellik üzerinden aşağılamaya başladı. Sonra benim durumuma düşmüş, çok daha küçük kız çocukları olduğunu fark ettim. O sırada 18 yaşındaydım. Ş.K.'nin ortaokul ve liselerde de bizim gibi tiyatro grupları vardı. Bu gruplarda 13-14 yaşlarında bir kız gördüm. Psikolojik durumu neredeyse benimki kadar kötüydü. Yoksul bir kızdı, bacakları bir ileri, bir geri gidiyordu. Bu görüntü yıllarca gözümün önünden gitmedi. Ş.K.'nin davranışları çok sistemliydi. Kendini ifade edemeyecek yaşlardaki kızları psikolojik etki altında bırakıp cinsel aşağılamalarla utandırarak ve her tepki verdiğinde o kişiyi bir hastalıkla ilişkilendirip, 'Sen hastasın, sen hap al' diyerek hap almaya zorlayıp susturuyordu. Bana bunu defalarca yapmıştı" iddialarında bulundu.

İstanbul'da opera sanatçısı Ş.Ö.'nün bir kıza tecavüz ettikten sonra, "Zaten bunların hepsi kadın olmayacak mı?" şeklindeki ifadesinin psikolojisini iyice bozduğunu ve bunun üzerine okulu bırakmak zorunda kaldığını belirten Z.P., "Bu tecavüzler uzun yıllardır oluyormuş. Bu kadar sakin olmalarının sebebi, Freudyenlerin bu tecavüzleri bilim olarak kabul etmesi ve polis ile halkın bundan anlamaması. Ş.K., kız çocuklarına, 'Senin cinsel organın yok mu?' diyerek tecavüz etti. Biz ne yapacağımızı bilemedik, işin içinde psikolojik bir utanç vardı. Küçük yaşlardaki kızlara tecavüzün anlaşılması için böyle bir eylem gerçekleştirdim" ifadelerini kullandı.

Z.P.'nin ruhsatlı silahla Ş.K.'ye 5 el ateş ettiği, atılan kurşunlardan sadece birinin tiyatrocunun ayağına isabet ettiği belirlendi. Yaralı Ş.K.'nin tedavisinin Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ettiği ve kendisini vuran Z.P.'den şikayetçi olmadığı öğrenildi. Polis, Z.P.'yi ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk ederken, benzer durumdan dolayı mağdur olduğu iddia edilen genç kızlarla ilgili araştırma başlattı.

TİYATROCUYA SİLAHLI SALDIRININ ARKASINDAN ÇOCUK TECAVÜZÜ İDDİALARI ÇIKTI
TİYATROCUYA SİLAHLI SALDIRININ ARKASINDAN ÇOCUK TECAVÜZÜ İDDİALARI ÇIKTI
TİYATROCUYA SİLAHLI SALDIRININ ARKASINDAN ÇOCUK TECAVÜZÜ İDDİALARI ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2011 Cuma 18:11:01
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 22:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?