30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

'Oğlum şehit olacağını biliyordu'

Tunceli'de, yasadışı terör örgütü PKK'nın karayoluna döşediği uzaktan kumandalı bombayı patlaması sonucu 1 astsubay ve uzman çavuş arkadaşıyla birlikte şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ümit Eker'in, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Tunceli'de yasadışı terör örgütü mensuplarının yola döşediği uzaktan kumandalı bombayı patlatmasıyla şehit olan 3 askerden biri olan, Samsunlu Jandarma Uzm. Çvş. Ümit Eker'in (33), Gebze'de bulunan baba ocağında yas hakim oldu. Gebze Garnizon Komutan Vekili P. Binbaşı Şerafettin Şahin ve Gebze Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Nedim Selbisu, akşam saatlerinde şehit haberini vermek üzere bir cankurtaranla birlikte Eker'in Gebze Gaziler Mahallesi Issık Göl Caddesi'nde bulunan baba ocağına gittiler. Oğlunun şehit olduğu haberini komutanlardan alan baba Kamil Eker, olayı büyük bir metanetle karşılarken, anne Mevlüde Eker ise gözyaşlarına boğuldu.

Şehit haberinin kısa sürede mahalleye yayılması üzerine eve gelen vatandaşlar ise aileye taziyelerini sundu. Yaklaşık 14 yıldır asker olan Uzm. Çvş. Ümit Eker'in bir süre önce asıl birliğinden geçici görevle 11 aylığına Tunceli Merkez Jandarma Alay Komutanlığı'na gittiği öğrenildi. İzmir'e tayini çıktığı da öne sürülen Eker'in şehit olmadan 1 gün önce ise babasını aradığı ve "2-3 güne kadar beni televizyonlarda görürseniz şaşmayın" dediği öğrenildi.

5 çocuğunun en büyüğü olan oğlu Ümit Eker'i şehit veren baba Kamil Eker, oğluyla 1 gün önce konuştuğunu belirterek, "Beni her an televizyonda görebilirsiniz. Bu sıralar çok sıkı buralar" dediğini söyledi. Oğlunun adeta şehit olacağının içine doğduğunu da vurgulayan baba Eker, "2 gündür benim de içimde anlayamadığım bir sevinç vardı" diye konuştu. Yetkililere de seslenen baba Eker, "Artık buna son versinler. Biz yanıyoruz, Bir başkası da yanmasın. Bunlar basit işler değil. Bir evladını kaybediyorsun. Nasıl olur bilmiyorum ama buna bir çare bulsunlar" şeklinde konuştu.

Samsun'un Kavak İlçesi'nde oturan ve Nervin Eker ile evli olan Şehit Ümit Eker'in çocuğu ise bulunmuyor. Amcasının da Kıbrıs'ta şehit düştüğü öğrenilen Şehit Uzm. Çvş. Ümit Eker'in cenazesinin ise muhtemelen, Samsun'da yatan şehit amcasının yanında toprağa verilecek.


iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2007 Pazar 15:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FIRAT ÖZ IP: 85.105.127.xxx Tarih : 2.07.2007 10:32:53
Tüm Gebzelilerin başı sağolsun.