2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Öğrencilere deprem eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ilköğretim okullarında deprem eğitimlerine devam ediyor. 

Deprem konusunda çocukları bilinçlendirerek, yaşanabilecek bir deprem anında can ve mal kaybını asgariye indirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okullarındaki eğitimini, Suadiye'de sürdürdü. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü elemanları, Suadiye İlköğretim Okulu'nda bütün öğrencilere depremi anlattı. Öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte tam kadro katıldığı seminerde, depremin değil, ihmalin insanları öldürdüğü dile getirilerek, herkesin tedbir alması istendi. Ayrıca deprem anında öğrencilere yapılması gerekenler anlatıldı. 

Deprem eğitimine büyük ilgi gösteren öğrenciler personele merak ettikleri konular hakkında sorular sorup, bilgi sahibi oldu. Suadiye İlköğretim Okulu Müdürü Fikri Kaytaz, çocuklara verilen bu eğitim için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, daha önce hazırlattırılmış olan deprem kitapçığını öğrencilere dağıtarak, bu konuda daha çok bilgi sahibi olmalarını sağladı.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 17:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?