30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Okul cinayeti davası başladı

Gebze’deki İlköğretim okulunda geçen nisan ayında bir öğretmenin diğer öğretmeni öldürmesiyle ilgili davaya başlandı. Sanık avukatı, öğrencilerin gözü önünde cinayet işleyen Necati Kumaş’ın 6 yıldır bir çeşit şizofreni hastalığı olan ‘Hezeyanlı bozukluk’ tedavisi gördüğünü ve raporlarının Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki dosyasında bulunduğu söyledi. Sanık Necati Kumaş ise iki öğretmenin kendisiyle sürekli alay ettiğini, elleriyle cinsel içerikli işaretler yaptıklarını, amacının yaralamak olduğunu ileri sürdü. Mahkeme, sanığın akıl sağlığıyla ilgili tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınmasını isteyerek duruşmayı erteledi.

Darıca Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu’nda geçen 1 Nisan'da işlenen cinayetin sanığı Necati Kumaş, ilk kez Gebze Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada, cinayeti işlediği anlar okulun güvenlik kamerasına da yansıyan öğretmen Necati Kumaş ile olayda yaşamını yitiren meslektaşı Hüseyin Cebe’nin yakınları, olay anında Hüseyin Cebe’nin yanında bulunan öğretmen Serdar Şimşek ile aynı okulda görev yapan tanık öğretmenler ve tarafların yakınları hazır bulundu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı duruşmada sanık öğretmen Necati Kumaş, evli ve 6 çocuk sahibi olduğunu, daha önceden bir sabıkasının bulunmadığını ve emekli olduktan sonra çıkan kanunla öğretmenliğe dönüş yaptığını söyledi. Mahkeme Başkanı İlhami Dal'ın, “Savunma yapmak için süre istiyormusun?” şeklindeki sorusuna sanık Necati Kumaş, “Hayır savunmamı şimdi yapmak istiyorum” diyerek söz aldı. Kumaş olayı anlatıp kendisini şöyle savundu; “Olayda kullandığım silahı güvenlik amaçlı olarak daha önceden aldım. Olaydan 15 gün önce okula silahla gelip gidiyordum. Ancak şunu söylemek istiyorum, bu cinayetin sebebi Serdar Şimşek’tir. Bana cinsel içerikli hareketler yapıyorlardı. İlk zamanlar alay etme şeklinde başlayan süreç, daha sonra sarkıntılığa kadar vardı. Beni gördüklerinde bana düşmanca hareketlerde bulunuyorlardı. Olayı okul yönetimine bildirmek istedim. Ancak konu cinsel sarkıntılık olunca konuyu yönetime bildirmeye utandım.”

‘PARMAKLARIYLA YUVARLAK HAREKETLER’

Mahkeme Başkanı İlhami Dal’ın “Ne gibi cinsel sarkıntılık yapıyorlardı” sorusuna Necati Kumaş, “Parmaklarıyla yuvarlak hareketlerde bulunuyorlardı. Serdar Şimşek bir keresinde bana sürtünüp bacaklarımı tutmuştu” diye cevap verdi. Hüseyin Cebe ve Serdar Şimşek ile karşılaşmamak için hayatını farklı bir şekilde programladığını da ileri süren Necati Kumaş, “Aralık ayının 20’sinden cinayet gününe kadar onlardan kaçtım. Ama her şeye rağmen onlar bana karşı tacizkar tutumunu sürdürmekte ısrar ettiler” dedi. Kendisinin psikolojik tedavi gördüğünü de kaydeden Necati Kumaş, “Sınıftan çıkarken cinayet işlemek gibi bir hesabım yoktu. Onları karşımda görünce silahla onları yaralar ve kaçarım dedim. Maksadım öldürmek değildi. Serdar Şimşek olmasaydı bu olay olmazdı” diye konuştu. Kumaş şöyle devam etti;

“Hüseyin Cebe’nin hatası Serdar Şimşek’in güdümüne girmesiydi. Ben katil olmakla ne kazandım?. Dediğim gibi bu olayın tek sebebi Serdar Şimşek’tir. Ben Serdar’ın babasının yaşında olmama rağmen bana Necat diye hitap ediyordu. Benle sürekli alay ediyordu. Hüseyin Cebe de, Serdar’ın himayesine girdi. Onunla birlikte hareket etti” dedi.

‘2001'DEN BERİ İLAÇ KULLANIYORUM’

Mahkeme heyetinin sorması üzerine hastalığı ile ilgili bilgiler de veren Necati Kumaş, “2001 yılından bu yana ilaç kullanıyorum. ‘Hezeyanlı bozukluk’ diye tabir edilen bir hastalığım var. Bende biraz alınganlık var. Hassasım biraz, çocuklar içinde huzur buluyorum” dedi. Sanık Necati Kumaş’ın savunmasını yaptıktan sonra mahkeme heyeti tanıkların ifadesine başvurdu. Mahkeme ilk olarak Hüseyin Cebe’nin öldürülmesi sırasında yanında bulunan Serdar Şimşek’in savunmasını aldı.

Sanık Necati Kumaş’ın kendisine yönelik suçlamalarını reddeden Serdar Şimşek, aralarında daha önceden bir husumetin bulunmadığını belirterek, “Daha önce hiç olmadık durumlarda bana ana avrat küfretti. Kendisinin dediğinin aksine ben kendisiyle alay etmek yerine sürekli ona saygı gösterdim” diye konuştu.

Serdar Şimşek’in ifadesinin ardından söz alan okulda görevli diğer öğretmenler de Hüseyin Cebe ile Necati Kumaş’ın aralarında bir problem olmadığını söyledi. Tanık ifadeleri alınırken Necati Kumaş sık sık söze girerek önceki savunmalarını tekrarladı. Mahkeme başkanı İlhamı Dal, bunun üzerine Necati Kumaş’ı defalarca uyararak kendisine söz hakkı verilmeden konuşmamasını istedi.

SERDAR ŞİMŞEK'İ SUÇLADI

Tanık ifadelerinin ardından tekrar söz alan Necati Kumaş, “Beni taciz ettiklerini kimseye söyleyemedim. Keşke söyleseydim de böyle olmasaydı. Beni bir cinsel obje olarak görüyorlardı. Tekrar söylüyorum bu cinayetin sorumlusu Serdar Şimşek’tir. Hüseyin Cebe’yi öldürttü, beni de katil etti. Serdar Şimşek’ten davacıyım” diye konuştu.
Sanık ve tanıkların dinlenmesinin ardından söz alan Necati Kumaş’ın avukatı Himmet Kuşçu da, okulda cinayet işleyen Necati Kumaş’ın 2001 yılından buyana bir tür şizofreni hastalığı olan ‘Hezeyanlı Bozukluk’ tedavi gördüğünü söyledi. Kuşçu, son bir yıl içinde Necati Kumaş’ın bu hastalıktan ötürü Gebze’deki hastanelerde 40 kez poliklinik tedavi gördüğünü ve bunların belgelerinin dosyada dava dosyasında mevcut olduğunu belirterek, “Müvekkilim Necati Kumaş’ın sağlık durumu yerinde değildir. Hasta olduğu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dosyalarında da mevcuttur. Okulda görev yaparken defalarca hastalığından ötürü tedavi görmüş ve ilaç kullanmıştır” dedi.

AKIL HASTANESİNE SEVK

Olayın yaşanmasında Milli Eğitim Müdürlüğü’nün büyük hatası olduğunu da savunan Avukat Kuşçu, “Böyle bir hastalığı olan bir kişi kesinlikle çalıştırılmamalıydı. İfadelerden görüleceği gibi sebepsiz bir cinayet işlenmiştir. Müvekkilimin sağlık durumu yerinde değildir. Akıl hastanesine sevkini talep ediyorum” diye konuştu. 

Sanık avukatı Himmet Kuşçu’nun talebini dikkate alan ve benzeri beyanlara savcılığın hazırladığı iddianamede rastlayan mahkeme heyeti verdiği aranın ardından kararı açıkladı. Mahkeme heyeti, Necati Kumaş’ın sağlık durumunun tespit edilmesi için tam teşekküllü bir hastane raporu alınması, Adlı Tıp Kurumu’ndaki raporun gelmesi ve diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

DHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 13:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?