2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Okul harçlığını çöpten çıkarıyor

Kocaeli'nde kurulan bit pazarı birçok vatandaşın ihtiyacına cevap verirken, pazarın minik satıcılarının hayat hikayeleri ise dikkat çekiyor. 12 yaşındaki bir kız çocuğu, okul harçlığını çöpten topladığı eşyaları satarak çıkarıyor. 

Giyimden elektronik malzemeye, antik eşyalardan nostaljik ürünlere kadar her çeşit malın satışa sunulduğu pazar, toplumun tüm kesiminden büyük ilgi görüyor. 1 YTL'den 500 YTL'ye kadar her çeşit ürünün bulunduğu pazar, Kocaeli dışında İstanbul, Sakarya, Bolu, Düzce, Bursa, Zonguldak, Bartın, Ereğli, Karabük, Edirne gibi çok sayıda ilden gelenlerle dolup taşıyor. Üsküdar'dan ayda birkaç kez pazara gelen 12 yaşındaki Türkan Taşkın ise çöpten topladığı giyim eşyalarını satarak okul harçlığını çıkarıyor. 

Geçimlerini güçlükle sağladıklarını belirten İlköğretim 6. sınıf öğrencisi Türkan Taşkın, vakit buldukça pazara geldiğini ifade etti. İstanbul'dan Kocaeli'ne gelmenin kendisi için zor olduğunu dile getiren Taşkın, "Bugüne kadar elimizden tutan olmadı. Roman vatandaşı olduğumuz için herkes tarafından dışlanıyoruz. Birilerinden yardım istemek yerine çöplerde bulduğum giyim eşyalarını burada satıyorum. Okul harçlığımı çıkarıyorum. Ben okumaya karar verdim. Elimden tutan olmasa da okuyup bir yerlere geleceğim, ben kendi çocuklarıma bu hayatı yaşatmayacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?