2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Okul karşısına baz istasyonu

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde baz istasyonlarına bir yenisi daha eklendi. 60. Yıl İlköğretim Okulu karşısında bir binanın üzerine kurulan baz istasyonuna mahalle sakinleri ve veliler büyük tepki gösterdi.

Gebze'de daha öncede Köşklüçeşme, Ulus ve Çayırova Emek mahallerinde kurulmasına büyük tepkiler gösterilen baz istasyonlarına bir yenisi daha eklendi.

Sırasöğütler Mahallesi, Okul Caddesi üzerindeki 60. Yıl İlk Öğretim Okulu'nun tam karşısında, Ahmet Karagöz'e ait 5 katlı binaya kurulmak istenen baz istasyonuna karşı mahalle sakinleri ve öğrenci velileri ayaklandı.

Mahalle sakinleri tarafından okul önünde yapılan basın açıklamasında, emniyet güçleride güvenlik tedbiri aldı. 2 öğrencinin velisi Gülgün Alkan, "Okul önünde toplanma nedenimiz geleceğin umudu olan çocuklarımızdır. Biz duyarlı anneler olarak bir haftadır burada toplanmamıza sebep olan, insan sağlığına ve çevreye verdiği zararları bilindiği halde belirli bir para karşılığı çevredeki tüm canlıların sağlığını hiçe sayan baz istasyonunun kaldırılması için buradayız" dedi.

Baz istasyonlarına yakın yaşayan insanların belirli bir zaman diliminde ölümcül hastalıklara yakalandığına dair veriler olduğuna işaret eden Alkan, "Çocuklarımız bizden daha çok bu havayı solumaktadırlar. Sağlıklı koşup oynayan çocuklarımız baz istasyonunun kurulmasından sonraki 5-10 yıl gibi kısa bir zaman diliminde, bu baz istasyonunun verdiği zararlardan dolayı şimdiki gibi neşe ve coşku içinde koşup oynayamayacaklardır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 18:11:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?