6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Okullar topladı, çevre kazandı

İZMİT'TE OKULLAR TOPLADI,  ÇEVRE VE EKONOMİ KAZANDI

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, geride bıraktığımız eğitim döneminde okullarla yapılan geri kazanım çalışmalarında önemli mesafeler katetti.

Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, yaptığı değerlendirmede İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın çevre çalışmalarına önemli derecede destek verdiğini söyleyerek; “Öncelikli olarak tüm okullarımızda geri kazanım eğitimleri vererek öğrencileri bilgilendirdik. Bu çalışmaların bir bölümüne Başkanımız da katıldı. Daha sonra teorik eğitimleri uygulamalı çalışmalarla güçlendirdik” dedi.

İzmit Belediyesi, 2010-2011 eğitim öğretim yılında okullardan 253 bin 735 kg ambalaj atığı, 8 bin 724 kg elektronik atık, 4 bin 500 litre bitkisel atık yağ ve 3 bin 820 kg atık pil toplanarak ekonomiye geri kazandırdı. Ayrıştırılarak toplanan atıkların ekonomiye çok yönlü kazanç sağladığına dikati çeken Açıkgöz “Okullarımızın topladığı atıklar karşılığında 2 bin 900 adet ağaç kesilmekten, 15 milyon ton su kirlenmekten kurtulurken, yüzlerce ton petrol ve binlerce KW enerji tasarrufu sağlandı. Ayrıca toplanan atıklar karşılığında okullarımız 9 bin paket fotokopi kağıdı, 42 adet bilgisayar, 23 adet projeksiyon cihazı, ve bir çok sarf malzemesi kazandı. Okullar arası yarışmalarda dereye giren okullarımıza 4 adet akıllı tahta, 4 adet laptop, 4 adet projeksiyon cihazı verildi. Görüldüğü gibi yapılan çalışmalarla okullarımız, ekonomimiz ve çevremiz olmak üzere çok yönlü kazanç elde edilmiştir” dedi. Üç ay sürecek yaz tatilinin ardından yeni eğitim döneminde de çalışmaların süreceği kaydedildi.

İZMİT'TE OKULLAR TOPLADI,  ÇEVRE VE EKONOMİ KAZANDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2011 Çarşamba 13:31:01
Güncelleme :22 Haziran 2011 Çarşamba 16:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?