2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

'Okuyan Kocaeli' kampanyası sürüyor

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Okuyan Kocaeli" adlı kitap okuma kampanyasında, Gebze ilçe birincisi Şekerpınar Hasan Tahsin İlköğretim Okulu oldu. 

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını geliştirmeyi hedefleyen kampanyanın her ay düzenlenen ödül töreni, Ocak ayı birincisi olan Şekerpınar Hasan Tahsin İlköğretim Okulu'nda düzenlendi. Törene Şekerpınar Belediye Başkanı Cemalettin Balcı,Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan, Şekerpınar Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Öztürk, meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, ilçe genelinde ödül alan okulların müdür ve öğretmenleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. İlçe genelindeki tüm okulların katılımı ile gerçekleşen ve 2-11 sınıfları arasında düzenlenen kampanyada dereceye giren okul ve öğrencilere çeşitli ödüller verilirken eğitimcilere de teşekkür belgesi verildi. 

Bakanlık tarafından başlatılan kitap okuma kampanyası ile okullarda kitap okuma alışkanlığını geçmiş yıllara oranla çok ciddi bir şekilde arttırdıklarını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan, "Kocaeli'de dönem başında başlayan ve her ay başarılı olan okul ve öğrencilere çeşitli ödüller ile pekiştirilen kampanyamız boyunca 2 bin 100 - 3 bin 700 sayfa sayısı ile okuma yapılmıştır. Daha önceki yıllara göre bu oran çok ciddi artışın bir göstergesidir. Öğrencilerimizin okumayı sevmeleri ve alışkanlık kazanmaları noktasında başlatılan bu çalışmada emeği geçen tüm öğretmenlerimi kutluyorum. Yıl sonuna kadar bu çalışmayı özenli bir şekilde sürdürerek daha fazla kitap okumayı alışkanlık haline getirmek istiyoruz" dedi. 

Milli Eğitim Müdürü Ceylan, törende ayrıca okul öncesi eğitim konusunda tüm Gebzelilerin duyarlı olmasını isterken, 4-5 ve 6 yaş grubundaki tüm çocukların okul öncesi eğitim almaları konusunda velilere büyük görev düştüğünü ve çocuklarını kayıt ettirmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 14:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?