5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

'Öldü' sanılan adam ailesine kavuştu

ÖLDÜĞÜ SANILAN ADAM, BELEDİYE SAYESİNDE AİLESİNE KAVUŞTU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ailesi tarafından öldüğü sanılan Duran Aslan'ı annesi ile buluşturdu. Sokakta tanınmaz bir halde bulunup Barınma Merkezi'nde bakıma alınan Aslan, uzun aramalar neticesinde ailesine kavuştu. Hollanda'dan gelen anne ve evladın kavuşma anında gözyaşları sel oldu.

Her şey, Duran Aslan'ın babasının vefatı ile başladı. Acı olaydan sonra, iki ağabeyi ve annesi ile Hollanda'ya giden Duran Aslan, babasının yokluğunun da etkisi ile yaşadığı yere alışamadı. Aslan, bir kavga esnasında polis tarafından hapse atıldıktan sonra, ailesine haber verilmeden sınır dışı edildi. Türkiye'ye gönderilen Aslan, buradaki emniyet biriminden, "Kayseri'deki akrabalarıma gidiyorum" diyerek ayrıldı. O gün bugündür Duran Aslan her yerde arandı ancak hiçbir yerde bulunamadı. Tam umutlar tükenmişti ki Türkiye'den bir telefon geldi.

Duran Aslan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu Barınma Merkezi'nin rutin taramaları esnasında saçı sakalına karışmış ve çok bitkin bir halde bulundu. Merkeze getirilip bakımı yapılan Aslan'ın kimliği olmadığı için uzun bir araştırmadan sonra ailesinin Hollanda'da olduğu anlaşıldı. Hollanda'ya haber ulaştırıldı. Yaklaşık 3 senedir hayatından ümidini kestiği oğlundan haber alan anne Ayşe Aslan sevince boğuldu. İlk uçakla Türkiye'ye gelen anne Ayşe ve ağabey Durmuş Aslan'ı Belediye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz karşıladı. Dr. Poyraz, önce hipertansiyon hastası olan Ayşe Aslan'ın sağlık kontrollerini yaptı.

Anne ve ağabeyin Duran Aslan ile uzun süren ayrılığın ardından kavuşmasında gözyaşları sel oldu. Oğlunu görür görmez gözyaşlarına boğulan Ayşe Aslan, "Nerelerdeydin sen yavrum?" diye ağladı. Duran, annesinin elini öperek hasret giderdi. Ağabey Durmuş Aslan ise bir köşede sevinç gözyaşları döktü.

Dr. Poyraz, "Sizlerin mutluluğu bizlerin de mutluluğu. Büyükşehir olarak sizleri bir araya getirdiğimiz için en az sizler kadar sevinçliyiz" diyerek aileye bundan sonra artık hiç ayrılmamaları temennisinde bulundu.

Anne Ayşe Duran, "Her gün, eğer öldüyse Allah rahmet eylesin, sağsa en kısa zamanda bana kavuştursun diye dua ediyordum. Oğlumu bana kavuşturdunuz. Şimdi yeniden hayata döndüm. Allah sizden razı olsun" dedi.

ÖLDÜĞÜ SANILAN ADAM, BELEDİYE SAYESİNDE AİLESİNE KAVUŞTU
ÖLDÜĞÜ SANILAN ADAM, BELEDİYE SAYESİNDE AİLESİNE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 15:38:04
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 19:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?