2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Oleyis işçilerinin eylemde 39. günü

Kocaeli'de 39 gündür eylemlerini sürdüren Oleyis işçileri, Vali Gökhan Sözer'le görüşemeyince, basın açıklaması yaparak slogan attı. 

Disk-Oleyiş Marmara Bölge Başkanı Mehmet Emin Ünal, grevde olan işçilerle birlikte valiliğe geldi. Ellerinde pankartlarla slogan atan işçilerin valilik binasına girmesine görevliler izin vermedi. Görüşme taleplerini görevliler aracılığıyla Vali Sözer'e ileten işçiler olumsuz cevap aldı. Vali Sözer'e irtibat telefonlarını bırakan işçiler, valilik önünde basın açıklaması yaptı. 

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Marmara Bölge Başkanı Mehmet Emin Ünal, Kocaeli Üniversitesi bünyesinden başlatılan grevin 39. gününe girdiğini, işçilerin baskı, tehdit ve yasa dışı uygulamalara maruz kaldığını iddia ederek, grevin başarıyla sonuçlanıncaya kadar sürdürüleceğini söyledi. Ünal açıklamasında, "Grevimizin haklılığı ve yasallığı ortadayken grevin etkisizleştirilmesi için yasa dışı yöntemler uygulanmaktadır. Valilik, işçilerin haklarını yok sayarak, rektörlüğün talimatıyla Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde jandarma zoruyla grev gözcülerinin yerini değiştirmiş, grev gözcülerini grev yerinden uzaklaştırmıştır. Grev gözcülerinin yasalar tarafından tanınan işyerini denetleme hakları ellerinden alınmıştır. Bu konudaki tüm görüşme taleplerimiz ise yasal olmayan emri veren valilik tarafından ne yazık ki kabul edilmemiştir. İşçilerin hakkını gasp eden bu talimatın verilmesi için işveren rektörlüğün bir talimatı yeterken, sendikamızın tüm çabalarına rağmen işçilerin talepleri hiçbir şekilde dinlenmemiştir" dedi. 

Açaklamanın ardından işçiler bir süre slogan atarak uygulamaları protesto etti. Ellerinde pankartlarla valilik binası önünden ayrılan işçiler, sloganlar eşliğinde sendika binasına kadar yürüdükten sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 14:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?