2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

'Ölüm Üçgeni' incelenecek

Ergenekon Davası'nın dünkü duruşmasında mahkeme, emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün Kocaeli il jandarma komutanı olarak 1993-1996 arasında görev yaptığı sorumluluk bölgesinde faili meçhul cinayet vakasının bulunup bulunmadığının incelenmesini kararlaştırdı. 

Mahkeme heyeti, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak, Küçük'ün Kocaeli il jandarma komutanı olarak görev yaptığı 19.08.1993 ile 15.08.1996 tarihleri arasında jandarma sorumluluk bölgesinde faili meçhul cinayet vakasının bulunup bulunmadığı, varsa maktullerin kimlik bilgileri ve bu olaylarla ilgili haklarında adli işlem yapılan kişi ve kurumların bilgilerinin talep edilmesine karar verdi. Küçük'ün görev yaptığı bölge, birçok faili meçhul cinayetin işlendiği ve bu nedenle 'Ölüm Üçgeni' olarak adlandırılan Sapanca, Gebze, Hendek üçgeninde yer alıyor.

441 SAYFA OKUNDU 

Sakin bir ortamda yapılan duruşmaya gelen avukat sayısı 20 oldu. İddianamede okunan sayfa sayısı 441'e çıktı. Duruşma, 3 Kasım pazartesi günü saat 09.00'a ertelendi. Tutuklu sanıkların tahliye talepleri reddedildi. Öte yandan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne yazı yazılarak, televizyonlarda yayınlanan davanın kilit isimlerinden Tuncay Güney'le ilgili röportajların istenmesi de kararlaştırıldı.

Sabah
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 09:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?