30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Orman yangını söndürüldü


Kocaeli'nin Körfez ve Gebze ilçesi Dilovası beldesinde çıkan 2 yangın söndürüldü. Yangında, Dilovası'nda 7 hektar, Körfez'de ise 1 dönüm alan zarar gördü.

Dilovası Orman İşletme Şefi Güray Kar, Dilovası-Tavşancıl beldesi arasındaki Çamlıktepe-Hallaçdere mevkiinde orman ağaçlandırma bölgesinde çıkan yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile Dilovası ve Körfez Orman İşletme Şefliklerine bağlı ekiplerin, bölgenin kayalık ve sarp olması nedeniyle müdahalede bulunamadığı yangının, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait söndürme helikopterinin havadan müdahalesiyle kontrol altına alınıp söndürüldüğünü bildirdi.

Kar, 3 bölgede çıkan ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangında, 7 hektarlık alanın zarar gördüğünü ve olayla ilgili inceleme başlattıklarını kaydetti.

Bu arada Körfez ilçesinde fıstık çamı ormanlık alanında çıkan yangın ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kısa sürede kontrol altına alınıp söndürüldü. Yangında, 1 dönümlük alan zarar gördü.
A.A
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2007 Pazar 23:55:34
Güncelleme :30 Temmuz 2007 Pazartesi 16:19:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?