2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Otoyol çetesine 6 tutuklama

Yaklaşık 3 aydır Kocaeli başta olmak üzere otoban güzergahı üzerinde bulunan dinlenme tesislerine gelen yabancı plakalı araçların camlarını kırarak çanta ve değerli eşyaları gasp ettikleri öne sürülen çetenin 6 üyesi tutuklanırken, 2 kişi mahkemece serbest bırakıldı. 

İstanbul'dan otoban güzergahını takip ederek Amasya'ya kadar birçok dinlenme tesisinde yabancı plakalı araçlardan çanta ve değerli eşya gasp ettikleri ileri sürülen 8 kişilik çete, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı operasyonlarla çökertildi. "Organize suç örgütü kurmak ve çıkar sağlamak" suçu ile Gebze'de adliyeye sevk edilen çete lideri Niyazi E. (63), yardımcısı Erkan E. (33) ve çete üyeleri Bektaş E. (35), Yenay B. (30), Selçuk E. (22) ve Uğur E. (39) tutuklanırken, B.G. (32) ve F.G. (26) serbest bırakıldı. 

Çetenin; kapkaç, gasp, plaka hırsızlığı ve silahlı yağma gibi 20 ayrı olayın şüphelisi olduğu tespit edilmişti. Gece saat 01:00 sıralarında adliyeden çıkarılan sanıkların yargılanmasına Beşiktaş 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 13:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?