5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Pehlivanlar Hünkar Çayırı'nda kapıştı

GEBZE'DE GÜREŞ HEYECANI

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen ve tarihi Kırkpınar'dan sonra en önemli yağlı güreş müsabakaları olan Hünkâr Çayırı yağlı güreşleri kıran kırana geçti.

Fatih Sultan Mehmet'in karargâh kurduğu tarihi Hünkâr Çayırı'nda yapılan yağlı güreş müsabakalarına 23'ü başpehlivan olmak üzere yaklaşık 300 güreşçi katıldı. Yağlı güreşler Gebze Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün verdiği konserle başladı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Hünkâr Çayırı'nın Fatih'in son seferinde vefat ettiği bir mekan olduğunu belirterek, "Bu özel mekanda tarihimizle, kültürümüzle iç içe geçmiş olan geleneksel ata sporumuzu yaşatıyoruz. Yağlı güreşler kendi kültürümüze ait geleneksel spor dalları arasında halkımızın en çok sevdiği ve rağbet ettiği, yaşatılması gereken güzel bir gelenektir" dedi.

Köşker, "Ata sporumuz olan yağlı güreşleri dünyaya duymak, yakın zamanda tribünleri de yaptığımız zaman Kırkpınar'dan sonra ikinci bir yer olmak istiyoruz. Belediye genç nesillere sahip çıkmalı. Biz sahip çıkmazsak başkası sahip çıkar. Bunun yolu da gençleri spor gibi sosyal aktivitelere yönlendirmektir" diye konuştu.

Güreşleri izlemeye gelen asrın güreşçisi ve AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, tarihi mekânda çok güzel bir yağlı güreş organizasyonu gerçekleştirildiğini belirterek, Başkan Adnan Köşker'i tebrik etti. Asrın güreşçisi lakaplı Yerlikaya, "Türkiye'yi spor ve sporcu cenneti yapmak için çalışıyoruz" dedi.

Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara ve Osman Aynur başta olmak üzere Ali Gürbüz, Fatih Atlı, Ekrem Yavuz, Sezgin Yüksel, Şükrü Kazan, Ahmet Kavakçı gibi başpehlivanların katıldığı güreşi finalde rakibi Fatih Atlı'yı yenen Ali Gürbüz kazandı.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bir süre önce vefat eden ve Gebze Belediyesi'nde de güreşen eski dünya şampiyonu milli güreşçi Zekeriya Güçlü'nün eşi Sevdiye Güçlü'ye plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

Güreş ağalığı için sekiz aday başvurdu. Ağalık Gebzeli işadamı Mustafa Ölmez'de kaldı.

Güreşlere Gebzelilerin ilgisi büyük oldu. Güreşleri izlemek için Hünkar Çayırı'na akın eden binlerce vatandaşa etli pilav ve ayran ikram edildi.

Başpehlivanlık müsabakalarında birinci Ali Gürbüz, ikinci Fatih Atlı, üçüncü Şaban Yılmaz ve Bayram Ertan oldu. Baş altında Faruk Akkoyun birinci, Kaan Kaya ikinci, İmdat Akın ve Şener Sar üçüncü oldu.

GEBZE'DE GÜREŞ HEYECANI
GEBZE'DE GÜREŞ HEYECANI
GEBZE'DE GÜREŞ HEYECANI
GEBZE'DE GÜREŞ HEYECANI
GEBZE'DE GÜREŞ HEYECANI
GEBZE'DE GÜREŞ HEYECANI
GEBZE'DE GÜREŞ HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 01:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?