30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Piyasaya sahte para sürmeye çalışan 3 İranlı yakalandı

Kocaeli'nde piyasaya sahte para sürmeye çalışan 3 İranlı, polisin düzenlediği nefes kesen bir operasyon sonucunda yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, şahıslar bir araç kiralayarak ellerinde yüklü miktarda döviz ile birlikte Kocaeli'ne geldi. Şahıslar şehir merkezinde bir döviz bürosuna giderek burada döviz bozdurmak istediler. Döviz bozdururken tırnakçılık yapmaya çalışan şahıslar işyeri sahibinin durumu fark etmesi ile döviz bürosundan ayrıldılar. İş yeri sahibinin ihbarı ile harekete geçen polis ile şüpheliler arasında otoyolda kovalamaca yaşandı. 3 Kişinin içinde bulunduğu 34 UD 1550 plakalı araç için otoyol üzerinde çeşitli önlemler alan ekipler bazı bölgelerde trafiği kontrollü olarak kesti. 3 kalpazan araçlarını Körfez ilçesi Sefa Sirmen Tesisleri mevkiinde terk etti. Yaya olarak kaçan biri bayan 3 kişinin peşine düşen polis ekipleri şahıslardan birini Körfez ilçesi sınırlarında yakaladı. Kaçmaya çalışan 2 kişi de uzun süren takibin ardından yakalandı.

Polis, İran uyruklu olduklarını söyleyen 3 şahıs ile birlikte çok sayıda sahte ABD Doları ele geçirdi. Yalınayak kaçmaya çalışırken yakalanan bayan, Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde polislerin arasında ağladı. Zanlıların alınan ilk ifadelerinde İran uyruklu olduklarını söyledikleri ancak üzerlerindeki kimliklerin sahte olduğu öğrenildi.

Polis yetkilileri, yakalanan şüphelilerin uluslararası bir kalpazanlık şebekesi olabileceği ihtimali üzerinde dururken olayla alakalı araştırma devam ediyor.
iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 18:35:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?