30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Plastik fabrikasında yangın

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Oksan Plastik ile bitişiğindeki bir depoda dün akşam saatlerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu yaklaşık 9 saat sonra kontrol altına alınarak söndürüldü. 

Edinilen bilgiye göre, Gebze Sırasöğütler Mahallesi'nde faaliyet gösteren polietilen ambalaj atığı geri dönüşüm tesisi olan Oksan Plastik ile yanında bulunan ve özel bir firmanın elektronik aletlerinin depolandığı, Elmas Lojistik firmasına ait büyük depoda dün akşam saat 22.30 sıralarında çıkan yangın, onlarca itfaiye ekibinin uzun uğraşları sonucu bugün sabah 07.00 sıralarında tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü.

Fabrikada bulunan ambalaj atıkları ile plastikler yüzünden içten içe yanması nedeniyle, yangın uzun süre kontrol altına alınamadı. İtfaiye ekiplerinin su ihtiyaçları ise çevredeki fabrikalardan ve ilçe genelinde toplanan su tankerlerinden temin edildi. Çevre il ve ilçeler ile fabrikalardan gelen takviye itfaiye ekiplerinin de yardımıyla, yangın yaklaşık 9 saat sonra tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Fabrika ve depoda itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları ise halen devam ediyor. Ölen ya da yaralananın omadığı yangında, büyük çapta maddi zarar meydana geldi. 

Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından, gün içinde hasar tespit çalışmalarına başlanması bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2007 Pazar 13:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?