30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Polis gümrük kaçakçılarına göz açtırmıyor

Kocaeli'de polis tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda yurda kaçak olarak sokuşmuş çok sayıda içki, sigara ve elektronik eşya ele geçirilirken, 7 kişi yakalandı. 

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurda kaçak olarak tekel maddesi ve elektronik malzeme sokulduğunu tespit eden polis operasyon yaptı. Gümrük kaçağı mallarla ilgili ilk operasyon İzmit Eski İstanbul yolu üzerinde bulunan M.K.'nın sahibi olduğu iş yerine yapıldı. İş yerinde yapılan aramada değişik markalarda 9 şişe içki ele geçirildi. Gözaltına alınan M.K.'nın ifadesinde yola çıkan polis, şahsın içkilerin aldığı kişileri tespit etti. Operasyonlarını sürdüren polis kaçak içkilerin dağıtımını yapan aracı tesbit ettikten sonra, bir büfe önünde içki satışı yapan N.Ç. ve N.Ç.'yi suçüstü yakalamayı başardı. Operasyon çerçevesinde yapılan aramada toplam bin 259 adet gümrük kaçağı içki ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınarak, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Yurda kaçak olarak sokulmuş mallara yönelik operasyonlarını sürdüren polis, İzmit Kadıköy Mahallesi'nde bir işyerine de baskın yaptı. Operasyonda 8 adet Pionerr marka oto hoparlörü, 3 adet Pioner marka oto teybi ele geçirilirken, işyeri sahibi A.A. gözaltına alındı. Yenidoğan Mahallesi'nde oturan U.Ç'nin evine de operasyon yapılırken, çeşitli markalarda bin 758 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili M.G ve U.Ç gözaltına alındı. 

İzmit Halkevi durağı üst geçitte M.S.B. ve M.G. isimli şahısların gümrük kaçağı sigara sattıklarının tespit edilmesi üzerine yapılan son operasyonda ise çeşitli markalarda 148 paket kaçak sigara ele geçirildi. Yakalanan şahısların sorguları sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 17:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?