30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Polislere rüşvet baskını

Kocaeli Valiliği'nin başlattığı soruşturma kapsamında, kara yolunda yük ve nakliye taşımacılığı sektöründen fazla tonajla ilgili rüşvet aldıkları gerekçesiyle 24 kamu görevlisi ve 6 sivil vatandaş gözaltına alındı.
 
Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

VALİ:'RÜŞVET'İN HER TÜRLÜ BELGESİ VAR'

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, 23'ü trafik polisi, 1'i Karayolları çalışanı, 6'sı sivil vatandaş olmak üzere 30 kişinin gözaltına alındığı rüşvet operasyonuyla ilgili her türlü belge ve bilginin mevcut olduğunu belirtti.

Vali Sözer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kocaeli'nde kara yolu nakliye sektöründen fazla tonajla ilgili rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 30 kişiyle ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirterek, ''Artık bu adli bir vaka haline gelmiştir. Soruşturmanın gizliliği açısından soruşturma tamamlanıncaya kadar açıklama yapılmayacak'' dedi.

''SORUŞTURMA GENİŞLETİLEBİLİR''

Eş zamanlı olarak Kocaeli merkez, Körfez ilçesi ile Hereke beldesinde gerçekleştirilen operasyonun uzun süren takip sonucu yapıldığını söyleyen Sözer, şunları kaydetti:

''Bu operasyon geçmiş hazırlığı olan ve takip sonucu yapılan bir operasyondur. Rüşvet operasyonunun her türlü belgesi, bilgisi vardır. Operasyon kapsamında 23 trafik polisi, 1 Karayolları çalışanı ile 6 sivil vatandaş olmak üzere 30 kişi gözaltına alındı. Soruşturma sonunda bu olaya kim karıştı ise isimleriyle açıklayacağız. Alınan ifadelere göre operasyon genişletilebilir. Ne kadar genişler bilmiyoruz ancak sonu nereye kadar varırsa varsın, ucu kime değerse değsin sonuna kadar devam edecek.''

Bu arada, operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında hem rüşvet alanlar hem de rüşvet verenlerin bulunduğu, rüşvet alan kamu görevlilerinin Kocaeli'ndeki limanlardan tonaj kısıtlamasına uymadan yük alan sürücüler veya sürücülerin bağlı bulunduğu firma yetkilileriyle temasa geçerek tonaj kısıtlamasına göz yummak kaydıyla araç başına 2 ile 5 milyon YTL aldıkları iddia edildi.

Gözaltına alınanların uzun süre takip edildiği, rüşvet olayının gizli kameralarla belgelendiği bildirildi.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 14:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?