5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Poşet sistemi yaygınlaşacak

KARTEPE'DE POŞET SİSTEMİ YAYGINLAŞACAK

Kartepe Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilk Köseköy bölgesinde başlattığı poşetle çöp toplama projesini yaygınlaştırmak için bazı mahallelerde anket yaptı.

Cadde ve sokaklarda konyetnırla çöp toplama çevre ve görüntü kirliliğine sebep olduğu için poşetle çöp toplanmasına başlandı. Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğü de poşetle çöp toplama uygulaması için geçen yıl pilot bölge Köseköy İstasyon Mahallesi'nde bir çalışma başlattı. Bölge halkının da ilgi gösterdiği poşetle çöp toplamayı ilçe genelinde yaygınlaştırmak için Tepecik ve Hacıhalim mahallelerinde de bu uygulamaya geçildi.

Kartepe Belediyesi Çevre ve Temizlik Müdürlüğü bu uygulamanın daha iyi anlaşılır ve uygulanabilirliği konusunda halkın görüşlerini öğrenmek için anket çalışması başlattı. Derbent öğrenci yurdunda kalan üniversite öğrencilerinin katkıları ile ambalaj atıklarının ve poşetle çöp toplama işlemi ile ilgili konularda halkın görüşlerine başvuruldu. Yapılan anket çalışmasında görev alan 30 öğrenci ev ev gezerek konu hakkında poşetle çöp toplama konusunda bilgi verip toplumda çevre bilincinin yaygınlaşması yönünde anket çalışması yaptı.

Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, çevre bilincinin yerleşmesi adına yapılan uygulama ile ilgili olarak, "Daha temiz ve yaşanabilir bir Kartepe için halkımızın katılımını da sağlamak için bir takım çalışmalar yapmaktayız. Öncelikle yurt dışında başarı ile uygulanan poşetle çöp toplama uygulamasını ilçe genelinde yaygınlaştırmak hedefindeyiz."dedi.

KARTEPE'DE POŞET SİSTEMİ YAYGINLAŞACAK
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 11:53:03
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 12:16:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?