9
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Prefabrikden atılan aile gözyaşına boğuldu

Sefa Sirmen Bulvarı ODTÜ prefabrikleri No: 66’da oturan Ahmet Yılmaz, eşi Ayten Yılmaz ve 4 yaşındaki çocukları minik Ecem’e komşuları sahip çıktı.


Geçtiğimiz Cuma günü yurt yöneticilerinin polisler eşliğinde gelerek Valilik emrini gösterdiklerini ifade eden baba Ahmet Yılmaz, eşyalarının prefabrikten tahliye edilerek kapı dışına konduklarını açıkladı.

Duygularını dile getirmekte zorlanan işsiz baba Yılmaz, "Bu ülkede dürüst olduğumuz için bunlar başımıza geliyor. Benim yavrum prefabriklerde dünyaya geldi. İş arıyorum bulamıyorum. Benim olmadığım zamanlarda zabıtalar ve polisler buraya gelerek aileme çıkın şeklinde uyarılarda bulunuyor. Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Yurt Müdürü Mehmet Gerçek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bizi yağmur altında kapı dışarı edenler cezasını çekmelidir. Çocuğum utanma duygusunu burada öğrendi. Polisler geldiği zaman ne olur gidin diyerek hepsine yalvarıyor" şeklinde konuştu.


Ahmet Yılmaz, hıçkırıklara boğulan minik Ecem ve annesi Ayten’i teselli etmek adeta seferber oldu. Aile dramının yaşandığı ODTÜ prefabriklerinde Yılmaz ailesine komşuları sahip çıktı. Kocaeli Afetzedeler ve Deprem Mağdurları Dernek Başkanı Mecit Bilen, il genelindeki prefabrik sakinlerini bir araya getirerek Yılmaz ailesine destek verdi. Hukuki işlemlerin başlatıldığını ifade eden başkan Bilen, "Prefabriklerin boşaltılmasıyla ilgili açtığımız davayı geçen ay kazandık ve yürütmeyi durdurma kararı aldık. Böyle bir durumda yurt yapılacağı gerekçe gösterilerek insanlarımız prefabriklerden zorla çıkartılmaktadır. Yılmaz ailesinin her zaman yanındayız ve gereken neyse yapılacaktır" dedi.


Gözyaşlarına boğulan Yılmaz ailesi başını sokacak evlerinin olmamasından dolayı sokakta yaşam sürdürüyor.

KOCAELİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 17:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?