5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Ramazan şenlikleri yüzünden birbirine girdiler!

İzmit Büyükşehir Belediyesi tarafından "İstanbul’un Feshanesi’nden Daha İyi Bir Etkinlik" sloganı ile başlatılan 1. Ramazan Şenlikleri beklenen ilgiyi görmeyince, Belediye başkanı ile organizatör birbirini suçladı.

İzmit Interteks Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen 1. Ramazan Şenlikleri’nde, 1,5 milyar lira para ödeyerek stand açan 110 esnafın da hazır bulunduğu bir toplantı ile, şenliklerin neden başarıya ulaşamadığı tartışılırken, esnafın mağduriyetinin giderilmesi için etkinliklerin Kurban Bayramı’na kadar devam ettirilmesi konuşuldu.

İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Erenkaya, şenliklerin beklenen ilgiyi görmemesi nedeniyle esnafın mağdur olduğunu belirtirken, TUR Müzik Yapım Organizasyon Şirketi sahibi Turgay Bektaş, vatandaşın ilgisizliğinin sebebinin belediye olduğunu ileri sürdü.

Turgay Bektaş, "Şenlikler öncesinde bana verilen sözlerin hiçbiri tutulmadı. Şenliklerin yapıldığı alana, belediye otobüsü kaldırılacağı söylemişti ama kaldırmadı. Ayrıca bilboardlar yapılacaktı, bu da yapılmadı. Ben bin kişiye yemek vermek için bir firma ile kişi başına 1 milyon 700 bin liraya anlaşmışken, belediye bana dayatma yaparak partili bir firmayla 2 milyon 400 bin liraya anlaşmak zorunda bıraktı. Cumhuriyet Konserleri İbrahim Tatlıses, Ebru Gündeş, Gökhan Özen, Doğuş ve İzel gibi birçok ünlü sanatçıyı İzmit’e getirdim. Bu işten 427 milyar lira zarar ettim. Ama olsun, esnaf arkadaşlarım için bir o kadar daha zarar ederim. Fakat belediye için artık hiçbir şey yapmam" dedi.

Bektaş’ın açıklamaları üzerine oldukça sinirlenen Başkan Hikmet Erenkaya ise "Burası İzmit, burada kimseye şov yaptırmam. Bizim elimizde imzaladığımız bir sözleşme var. Bu sözleşmede yapılması gerekenler açık açık yazıyor. Kendisi bize ve İzmitliler’e verdiği sözleri yerine getirmemiştir. Ben burada hiç kimseye şov yaptırmam. Bu toplantıya orta bir yol bulma umudu ile geldim, ancak Bektaş’ın konuşma tarzından sonra bu umudum kalmadı. Biz esnafın mağduriyetini gidermek için buradaki etkinlikleri Kurban Bayramı’na kadar sürdürmeyi düşünüyoruz" dedi.

Toplantıya katılan esnaflar da stand başına 1.5 milyar lira ödediklerini, ancak bekledikleri ilgiyi göremediklerini ve zarar ettiklerini söylediler.

ASLI AKTAŞ-İZMİT (İHA)
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2003 Cuma 00:00:21
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 18:21:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?