2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Roman festivali başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Roman açılımı kapsamında sürdürdüğü projeler kamsamında gerçekleştireceği Roman Festivali 8-9 Haziran tarihlerinde Sekapark'ta yapılacak.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek festivalle ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın Antikkapı Restorant'ta Roman vatandaşların da katılımıyla bir basın toplantısı yaptı. Öncelikle ilk iki Roman festivalinden söz eden Büyükakın bu yıl gerçekleştirilecek etkinliklerde eğlencenin yanısıra Roman vatandaşların sosyo ekonomik ve sosyo kültürel yaşayışlarına da katkı sağlamak istediklerini belirtti. Roman festivalinin gerçekleşmisinde Roman Derneklerinin katkılarının öneminin altını çizen Büyükakın bu yıl festivalin ana temasının "İlle de Okur Olsun" cümlesinden yola çıkılarak oluşturulduğunu bu fikri de kendilerine Roman vatandaşların verdiğini söyledi. Bu yıl ilk defa bu proje kapsamında düzenlenecek kitap okuma kampanyasıyla Romanlara okuma alışkanlığı kazandırılacak. Festivalin sonunda ise Huzur Sokağı kitabının yazarı Şule Yüksel Şenler ve aynı kitaptan uyarlanan dizinin oyuncularının katılımıyla toplu kitap okuma etkinliği düzenlenecek.

Festivalin Roman vatandaşları topluma kazanmak için büyük rol oynayacağını sadece eğlence mahiyetli olmadığını söyleyen Genelsekreter Yardımcısı Büyükakın festival programı ile ilgili şu bilgileri verdi: "Festival Cumartesi Günü saat 14.00'te yürüyüş korteji ile Merkez Bankası'ndan başlayacak. Sekapark'ta Roman evleri, çiçekçi, Roman Kültür Evi ve fal evi yer alacak. Amatör sanatçılar gün boyu program yapacaklar. Roman gençler tarafından hazırlanan tiyatro gösterileri ve Roman Star yarışması gerçekleştirilecek."

8-9 Haziran'da Sekapark'ta yoğun bir programla gerçekleşecek olan Roman Festivali'nin son gününde Kibariye, Ciguli ve Ümmiye sahne alacak. 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2013 Perşembe 16:30:52
Güncelleme :9 Haziran 2013 Pazar 12:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?