6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Romanlar Kibariye ile çoştu

ROMANLAR KİBARİYE İLE ÇOŞTU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Roman Dernekleri Federasyonu ile birlikte düzenlediği Roman Festivali gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi.

Son gün gerçekleştirilen ve İzdivaç Programı sunucusu Zuhal Topal’ın katıldığı toplu nikâh töreninde 73 çift hep birlikte mutluluğa evet dedi. Nikâhları Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından kıyılan, çiftlerin şahitliğini ise Kocaeli halkı yaptı. Sekapark, Roman festivalinin son gününde tarihi günlerinden birini yaşadı. Son gün etkinlikleri içinde ilk olarak 73 çiftin nikâh töreni gerçekleştirdi. Törene İzdivaç programı sunucusu Zuhal Topal da katılarak coşkuya renk kattı. Sekapark alanına alkışlar arasında giren Zuhal Topal Romanları bildik samimi ifadesiyle selamladı. Böylesine önemli bir günde festivale konuk olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Zuhal Topal, “Böyle bir Başkanınız olduğu için çok şanslısınız. Bizim de nikâhsız çift kalmasın projemizin ikinci etabı Roman Festivali oldu. Bizi buraya dâhil ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Nikâh töreninde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra ek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Tahir Büyükakın ve Dr. Mustafa Çöpoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı. Tören öncesinde Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, çiftleri tek tek dolaşarak tebrik etti. Başkan Karaosmanoğlu bu sırada evlenecek çiftler arasında 25 yıldır nikâhı olmayan ve Roman Festivali sayesinde nikâhlanacak Haşim Koşar ve Semra Esenboğa çifti ile tanıştı. Çiftin aynı törende oğullarının da nikâhlanacağını öğrenen Başkan Karaosmanoğlu, “Festival içinde gerçekleştirdiğimiz toplu nikâh törenin şimdi çok daha faydalı bir iş olduğunu gördük” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Zuhal Topla ile birlikte çiftin oğlu ve çocuklarıyla bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan Başkan Karaosmanoğlu nikâhlanan tüm çiftlere birer altın hediye etti. İzmit ve Kandıra Belediyeleri de çiftlere aralarında Türk Bayrağı ve Atatürk portresi bulunan çeşitli armağanlar verdi. Nikâh töreni çiftlerin alkışları ve “Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkürler” sözleriyle sona erdi. Toplu nikâh töreninin ardından Uçurtma Tepesi alanında iki ayrı konser gerçekleştirildi. Sahneye ilk olarak Ciguli çıktı. Ünlü şarkısı "Binnaz" ile konserine başlayan Ciguli, sempatik tavırları ve sevilen şarkılarıyla festivale renk kattı. Ciguli konserinin ardından 20.00'da bu defa Romanların kraliçesi olan Kibariye sevenleriyle buluştu. Konseri izlemeye gelen binlerce Roman uçurtma tepesinin tamamını doldurdu. Kibariye'nin sahneye çıkmasıyla yer yerinden oynarken, sanatçı duygulu anlar yaşadı. "Benim için üzülme" adlı şarkıyla konserine başlayan Kibariye kendisini soğuk havaya rağmen bekleyen dinleyicilerine teşekkür etti. Ardı ardına şarkılarını seslendiren Kibariye konserinde coştukça coşturdu. Bir ara protokol sırasında Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'nun kalmak üzere olduğunu fark eden Kibariye esprileriyle gülme krizi yarattı. Başkana seslenen Kibariye, "Sakın gitme başkanım, sen gidersen ben şarkı söyleyemem. Çok şugar adamsın" dedi. Başkan Karaosmanoğlu da Kibariye'nin sözleri karşısında konseri izlemeye devam etti.

Kibariye birbirindeng üzel parçaları ile Roman vatandaşları çoşturdu.

ROMANLAR KİBARİYE İLE ÇOŞTU
ROMANLAR KİBARİYE İLE ÇOŞTU
ROMANLAR KİBARİYE İLE ÇOŞTU
ROMANLAR KİBARİYE İLE ÇOŞTU
ROMANLAR KİBARİYE İLE ÇOŞTU
ROMANLAR KİBARİYE İLE ÇOŞTU
ROMANLAR KİBARİYE İLE ÇOŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 14:43:01
Güncelleme :11 Mayıs 2011 Çarşamba 01:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?