2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Romanların meydan kavgası: 10 yaralı

İZMİT’te kentin göbeğinde, kız isteme yüzünden tartışan 2 Roman aile, meydan savaşını andıran taşlı, bıçaklı, çekiçli kavgaya tutuştu. Polisin ve çevredeki vatandaşların güçlükle ayırdığı kavgada 5’i ağır 10 kişi yaralandı. Olay yeri kan gölüne dönerken, 10 kişi gözaltına alındı. 

İzmit’te oturan ve Roman Kaya ve Yuva ailelerinin arası kız isteme yüzünden açıldı. İddialara göre, Romanlar arasında tanınmış bir isim olan Hamza Kaya, torununa İbrahim Yuva’nın 14 yaşındaki kızını istedi. Aileler birkaç kez görüşmesine rağmen, Yuva ailesi, “Kızımız daha ilköğretim okulunu bitirmedi. Yaşı da küçük” diyerek kızı vermedi. İddiaya göre, Hamza Kaya ve yakınları, “Siz vermeseniz de biz kızı paramızla alırız” deyince iki aile arasında husumet doğdu.


Bu sabah erken saatlerde Yürüyüş Yolu’nda toplanan Yuva ve Kaya ailesi fertleri bu nedenle tartışmaya başladı. 20 kişiyi bulan kalabalık tartışarak Balık Pazarı’na kadar geldi. Burada bir anda taş, bıçak ve sopalarla birbirine girdi. Bazılarının çekiç de kullandığı kavgayı vatandaşlar ayıramadı. Her yer kan içinde kaldı. Taraflardan bazıları bıçak ve tornavidayla yaralandı. Olay yerine gelen çok sayıda polis cop kullanarak kavgacıları ayırdı. Polis, kavgayı sürdürmek isteyenleri yere yatırılarak keleçeledi.

Olayların ardından bıçak, tornavida ve başlarına aldıkları çekiç darbeleriyle ağır yaralanan Abdullah Yula, İbrahim Yula, Şefef Yula, Ramazan Kaya ve Kadir Kaya Kocaeli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hafif yaralı 5 kişinin tedavisi de ayakta yapıldı.


Polis yetkilileri, olayın ardından 10 kişinin gözaltına alındığını, soruşturmanın sürdürüldüğünü açıkladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 13:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?