8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Rüya gibi proje

İzmit, rüya gibi bir projeyle gerçek bir `Avrupa Kenti` olma yolunda önemli adımlardan birini daha atıyor. Kentimaj Kentsel Tasarım ve Mimarlık Limited Şirketi`nin sahibi Talha Kös tarafından hazırlanan ``İzmit Kıyı Şeridi Kentsel Tasarım`` projesi, kent halkını sahille buluşturacak. Projenin kapsamında Derince, Gebze ve Çayırova da yer alıyor.

Engeller kalkacak
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun İmam Hatip Lisesi`nde öğretmenlik yaptığı dönemde öğrencilerinden biri olan Kös`ün hazırladığı projenin ana fikri; ``Sahil ulaşımı için, sahile ulaşım şart.`` Karaosmanoğlu`nun İzmit halkını Körfez`le buluşturma hayalinden yola çıkan Kös, ilk önce sahile inen yoldaki engelleri kaldırmayı planlıyor.

Portatif üst geçit
İki aşamadan oluşacak projenin ilk ayağında Halkevi`nin önünden sahile uzanan bir üst geçit yapılması var. Yaklaşık 1 trilyon liraya mal olması beklenen bu üst geçitte yürüyen merdivenler ve asansör bulunacak, üstelik üst geçit portatif olacak. Projenin ikinci aşamasında ise portatif üst geçit kaldırılarak, yepyeni bir güzergah hazırlanıyor.

Erdoğan`a anlatacak
Yeni güzergahta demiryolu bir viyadükle yolun üzerinden geçirilecek. D-100`ün üzerine yapılacak geçitle İzmitliler, karayolunun üzerinden, demiryolunun altından geçerek sahile ulaşacak. Böylece şehrin girişindeki trafik de rahatlatılacak. Karaosmanoğlu, projeyle ilgili olarak önümüzdeki hafta Ankara`ya gidecek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Bizimkocaeli
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2004 Çarşamba 15:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?