2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Sağlık merkezi'nde hırsızlık

Kocaeli'de özel bir sağlık merkezindeki çalışanları oyalayarak doktorun dizüstü bilgisayarını çalan hırsızlar, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. 

Edinilen bilgiye göre, Kemalpaşa Mahallesi'ndeki sağlık merkezine hasta kılığında gelen bir şüpheli, danışmadaki görevlilere doktoru sordu. Doktorun bir hastayı muayene ettiğini öğrenen şüpheli, cep telefonuyla dışarıdaki arkadaşlarını aradı. Dışarıdaki şüpheliler art arda muayenenin telefonunun çaldırmaya başladı. 

Dışarıdaki şüpheliler, görevlileri hastalar hakkında bilgiler sorarak oyalarken, sağlık merkezdeki şüpheli de Dr. Faruk Aygün'ün odasına girdi. Yerinden söktüğü bilgisayarı giysisinin altına gizleyen şüpheli, merdivenlerden inerek binadan çıktı. 

Kameralar tarafından görüntülenen hırsızlık olayını şüpheliler binadan ayrıldıktan sonra fark eden güvenlik görevlileri, olayı polise bildirdi. Polis ekipleri güvenlik kameralarını incelemeye alırken, doktorun odasında parmak izi araması yapıldı. 

Hayatında ilk defa hırsızların mağduru olduğunu söyleyen Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Romatizmal Hastalıklar Uzmanı Dr. Faruk Aygün, dizüstü bilgisayarında hastalara ait özel bilgilerin bulunduğunu söyledi. Dr. Aygün, "Benim yıllardır yaptığım birikimler gitti. Bu bilgileri nasıl toplayacağımı düşünüyorum. Bilgisayar önemli değil. Hastalarımın tedavileri vardı. Benim odamda olmadığımı görmüş, bilgisayarımı almış. Her yerde güvenlik kamerası olduğu halde bu cesaretlerine inanamıyorum" dedi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2008 Cumartesi 18:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?