5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Sağlıklı nesil için eğitim aldılar

73 BİN ÖĞRENCİ SAĞLIKLI NESİL EĞİTİMİ ALDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yılında pilot bir bölgede başlattığı konferanslarda, yeterli ve dengeli beslenme ile güvenli gıda tüketimi ve sigaranın sağlığa zararları 73 bin öğrenciye anlatıldı.

2010-2011 eğitim döneminde de sağlık seminerlerine devam eden Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okulu öğrencilerine yeterli ve dengeli beslenme ile güvenli gıda tüketimi ve sigaranın sağlığa zararları konularında bilgi veriyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından verilen seminerlerde bugüne kadar yaklaşık 73 bin öğrenciye ulaşıldı. 2005 yılında sadece pilot bir bölgede başlatılan uygulama, daha sonraki yıllarda kademeli olarak Kocaeli genelindeki okullarda sürdürülerek, çalışmadan tüm öğrencilerin faydalanması sağlandı.

Eğitim seminerlerinde sigaranın vücuda, çevreye ve ekonomiye verdiği zararlar anlatılıyor. Araştırmalar sonucu sigaraya başlama yaşının 11'e kadar düştüğüne işaret ediliyor. Yeterli ve dengeli beslenme seminerlerinde ise ayaküstü yemek alışkanlığı gibi sağlıksız beslenmenin önüne geçilmesi hedefleniyor.

73 BİN ÖĞRENCİ SAĞLIKLI NESİL EĞİTİMİ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 12:38:00
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 16:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?