2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Sahte doktor tutuklandı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde sahte belgelerle doktorluk yapan şahıs tutuklandı. 

Edinilen bilgiye göre, 2000 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 4. sınıftan terk eden Serkant Ş. (44), sahte diploma ve evrak düzenleyerek Sağlık Bakanlığı'ndan açıktan tayinini istedi. Bunun üzerine Mayıs 2007'de tayini yapılan ve Gebze'de itfaiye içindeki 2 No'lu Acil İstasyonu'nda doktorluk yapmaya başlayan Serkant Ş. ile ilgili polisten gelen ihbar üzerine Gebze Sağlık Grup Başkanlığı inceleme başlattı. Yapılan incelemede diploma ve evrakların sahte olduğu belirlendi. 

Polisten gelen ihbar üzerine olayı araştırdıklarını ifade eden Gebze Sağlık Grup Başkanı İlhan Kadıoğlu, "Çukurova Tıp Fakültesi'ni 4. sınıftan terk etmiş. Sağlık Bakanlığı'na sahte diploma ve evrakla başvurup Mayıs 2007'de 2007/1 Kocaeli'ye tayini yapıldı. Gebze 2 No'lu Acil İstasyonu'nda göreve başladı. Bu tarihten itibaren çalışıyordu. Ancak polisten gelen ihbar üzerine inceleme başlattık. Diploma ve evraklarının sahte olduğu ortaya çıktı. Tıp 4'ten terk olduğu için doktorlukla ilgili bazı bilgilere vakıf olan Serkant Ş.'yle ilgili bugüne kadar ne ekip arkadaşlarından ne de müdahale ettiği hastalardan tıbbi bir şikayet gelmedi. Zaten kendisi şu anda tutuklandı" diye konuştu. 

Serkant Ş.'nin Mayıs 2007'den itibaren 2,5 milyar civarında maaşla çalıştığı bildirildi. Kocaeli'ye atanmadan önce bazı özel hastanelerde de çalıştığı belirtilen Serkant Ş., "sahte evrak tanzim etmek ve kamu kurumlarını dolandırmak" suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 14:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?