5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Sahte dolar operasyonu

KOCAELİ'NDE SAHTE PARA OPERASYONU

Kocaeli polisinin 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonda piyasaya sahte ABD doları süren bir şebeke çökertildi.

Kocaeli ve çevre illerde piyasaya sahte ABD doları sürüldüğü bilgisine ulaşan Kocaeli mali polisi, harekete geçti. Yaklaşık 5 ay süren takibin ardından Kocaeli, İstanbul, Hatay, Yozgat, Niğde, Adana ve Elazığ illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte 68 bin 400 sahte ABD doları, 2 adet sahte 100 TL, 2 adet sahte 50 TL, 1 adet sahte 200 euro, 1 adet sahte 20 ABD doları, 29 adet sahte para basımında kullanılan tabaka, 6 adet silinmiş 1'lik ABD doları, 1 adet silinmiş 5'lik ABD doları, 1 adet bilgisayar, 1 adet renkli fotokopi makinesi, 2 adet yazıcı ele geçirildi. Çetenin 3 ayrı yöntemle piyasaya sahte dolar sürdüğü öğrenildi.

Çetenin özellikle gerçek 1 ve 5'lik ABD dolarlarını özel kimyasallarla sildikten sonra 100'lük dolar yaptıkları, ayrıca Suriye'den temin ettikleri sahte dolarları yine çete üyeleri aracılığıyla piyasaya sürdükleri tespit edildi. Çetenin sahte paraları İstanbul ve Elazığ'da yaptıkları belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan 14 kişiden 2'si ilk sorgularının ardından serbest bırakılırken, çete lideri S.K. ile birlikte C.B., G.Y., A.P., H.B., O.B., S.Z., Ş.A., M.G., M.S.T., M.Z.I. ve T.A., "suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt kapsamında parada sahtecilik" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

KOCAELİ'NDE SAHTE PARA OPERASYONU
KOCAELİ'NDE SAHTE PARA OPERASYONU
KOCAELİ'NDE SAHTE PARA OPERASYONU
KOCAELİ'NDE SAHTE PARA OPERASYONU
KOCAELİ'NDE SAHTE PARA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 11:58:00
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 14:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?