6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Sahte korumalar yakalandı

SAHTE BAŞBAKANLIK KORUMALARI KİRALADIKLARI VİLLADA YAKALANDI

Kocaeli'nde, kendilerini başbakanlık koruması olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 4 kişilik bir aile yakalandı.

İstanbul'da birçok kişiyi dolandırdıkları iddia edilen E.Ç. (33), karısı A.Ç.(32) ile annesi O.F. (52) ve yakınları E.Y.(40), Kocaeli'ne gelerek Başiskele ilçesinde bir villa kiraladı. Şahısların villayı kiralarken kendilerini başbakanlık koruması olarak tanıttıkları ve ev sahibine sahte polis kimliği fotokopisi gösterdikleri öğrenildi.

Şahıslar, aynı zamanda inandırıcı olabilmek için polis üniformasıyla çektirdikleri fotoğrafları evin duvarlarına astı. Evlerine bir de N.Ç. isimli bakıcı ve hizmetçi bulan aile, çevrede kendilerini başbakanlık koruması olarak tanıtıp bir fabrika kurmak istediklerini yaydı. Köpek maması fabrikası kuracaklarını söyleyen şahıslar, inandırıcı olabilmek için eve 15 tane de köpek aldı.

İhbar üzerine dün sabah saatlerinde yapılan operasyonda şahıslar gözaltına alındı. E.Ç.'nin Seçkin Karadede adına düzenlenmiş sahte ehliyet ve polis kimliği kullandığı, A.Ç.'nin Güler Gül adına tanzim edilmiş sahte kimlik, E.Y.'nin Halil Havvacı adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şahıslarla birlikte E.F. ismine kayıtlı 34 NET 45 plakalı cip de ele geçirildi. Yapılan sorgulamada ciple ilgili ikiz plaka yöntemi kullanılarak sahte evrak düzenlendiği ve asıl sahibinin gözaltına alınan şahıslardan O.F. olduğu öğrenildi. Cipin yanı sıra bir kuru sıkı tabanca, sahte kimlikler, sahte polis kimliği fotokopileri, polis üniforması, bir avukatlık cübbesi, araçta kullanılmak üzere bir siren ve tepe lambası ele geçirildi.

Gözaltına alınan E.Ç.'nin 2 sabıkası, A.Ç.'nin 4 suç kaydı ve hakkında 2 arama kararı, O.F.'nin 2 sabıkası, E.Y.'nin 29 sabıkası ve hakkında 12 arama kararı olduğu öğrenildi. Zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından adli mercilere sevk edildi.

SAHTE BAŞBAKANLIK KORUMALARI KİRALADIKLARI VİLLADA YAKALANDI
SAHTE BAŞBAKANLIK KORUMALARI KİRALADIKLARI VİLLADA YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 14:30:05
Güncelleme :16 Nisan 2011 Cumartesi 23:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?