2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Sahte maliyeciler gözaltına alındı

Gebze ve çevresinde kendilerine maliyeci süsü vererek esnaflara Maliye Haber adlı yayın organını satarak para topladığı ileri sürülen 2 kişi polis tarafından göz altına alındı. 

Bir ihbarı değerlendiren Gebze Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, Gebze ve çevresinde kendilerini maliyeci olarak tanıtıp, esnafa Maliye Haber gazetesini 5 YTL karşılığında sattığı iddia edilen 2 kişiyi göz altına aldı. Çeşitli işyerlerine giderek, "Sizin vergi levhanız var mı, vergilerinizi ödüyor musunuz, işçilerin sigortasını yatırıyor musunuz, işyeri açılış ve kapanış saatlerine uyuyor musunuz, uymazsanız bin 520 YTL. para cezası var, bir dahaki sefere denetime geleceğiz. Bu gazeteyi alırsan KDV olarak eğitime katkı payınızdan düşeceğiz" gibi sözler sarf ettiği iddia edilen 2 kişi göz altına alındı. 

Söz konusu kişilerin bu yöntemle bir çok esnafa gazete satarak para topladığı iddia edildi. Öte yandan yetkililer vatandaşları uyararak kendilerini maliyeci veya başka bir devlet görevlisi gibi gösteren kişilerden mutlaka kimlik göstermelerini ve şüpheli bir durumda ise emniyete haber verilmesini istedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 20:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?