6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Sahte MİT'çi suçüstü yakalandı

SAHTE MİT GÖREVLİSİ YAKALANDI

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan ve sahte istihbaratçı kartı bastıran bir dolandırıcı, tim kurmaya hazırlanırken suçüstü yakalandı.

Gebze Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine ihbarda bulunan A.B., İ.Ç., N.S. ve Y. K., S.K. isimli şahsın kendisini MİT görevlisi olarak tanıttığını ve bir operasyon için TİM kurmak istediğini bildirdi. Müştekiler, bir süre önce tanıştıkları S.K.'nin kendilerine 3 bin lira maaş ve operasyon başı 30 bin lira primle MİT'te çalışmayı teklif ettiğini anlattı. Kısa sürede bir tim kuracağını ve bu timde kendilerine görev verileceğini söyleyen S.K.'nin, şahıslardan çalıştıkları işlerden çıkmalarını ve bu

durumu ailelerine bile anlatmamalarını istediği bildirildi. S.K.'nin müştekilere yeni kimlikler çıkarılacağını, Ankara'da bir süre eğitim verildikten sonra başta Suriye olmak üzere çeşitli operasyonlara katılacaklarını söylediği iddia edildi.

Şüpheli S.K.'yi evine yapılan operasyonla yakalayan polis, üzerinde sahte MİT kimliği ele geçirdi. Gözaltına alınan S.K. adliyeye sevk edilecek.

SAHTE MİT GÖREVLİSİ YAKALANDI
SAHTE MİT GÖREVLİSİ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 17:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?