30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Sahte müsteşar yakalandı

ANTALYA ve Kocaeli'de kendisini müsteşar ya da vali yardımcısı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 40 yaşındaki Tevfik Özmert, eşi 20 yaşındaki Sevda Özmert ile birlikte gözaltına alındı.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kurban seçtiği kişilere kendisini Denizli Vali Yardımcısı ya da Hazine Müsteşarı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan bir kişi olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Devletle sorunu ya da bir şekilde alacağı olan kişileri bulup, komisyon karşılığı işlerini halledeceğini söyleyerek binlerce YTL dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zanlının, eşiyle birlikte gezdiği ve 5 yıldızlı otellerde konakladığı belirlendi.

Polis, Antalya'daki onlarca 5 yıldızlı otelde konaklayan müşteriler arasında, müsteşar ya da vali yardımcısı olarak kendini tanıtan biri olup olmadığını araştırdı. ‘Hazine Müsteşarı’ olarak kendisini tanıtan Tevfik Özmert ile eşi Sevda Özmert'in kent merkezindeki 5 yıldızlı bir otelde kaldığını belirleyen polis, karı- kocayı gözaltına aldı.

Zanlı çift Kocaeli'nin Gebze İlçesi polisine teslim edilirken, burada 6 ayrı dolandırıcılık suçundan mahkemeye sevk edilen çift tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Buradaki işlemler tamamlanınca Tevfik ve Sevda Özmert Antalya'ya getirilerek burada da sorgulandı.

Sahte kimlik kullanan, aracının plakasıda sahte olan Tahsin Özmert, tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edilirken, eşi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

DHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 12:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?