2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Sahte polisler yakalandı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen operasyonda, kendilerine polis süsü vererek otoyollarda yüklü kamyonları çalan ve silahla yağma yapan 21 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre; Gebze, İstanbul, Bolu, Bilecik, Körfez ve Derince'de 19 ayrı suç işlediği öne sürülen 21 zanlı, bir süredir yapılan teknik takip sonucu Gebze'de gözaltına alındı. 

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan zanlıların 4'ü Adana'da, 17'si ise İstanbul'daki evlerinde yakalandı. 21 kişilik çetenin, otoyol güzergahlarında kendilerine polis süsü vererek yüklü kamyonları durdurup çaldığı belirtildi. 

Şahıslarla birlikte, polis süsü vererek yağma olaylarında kullandıkları kelepçeler, el telsizi, kullandıkları sahte kimlikler, mühür ve stampa, giyotin makinesi bıçağı, soğuk mühür ve damgalar, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kuru sıkı tabanca, 85 adet fişek ile 4 adet çalıntı plaka ele geçirildi. Çete lideri Ali Ercan Ç. ile Mete Ziya T., Ali T., Ahmet B., Adil G, Çetin G., Yılmaz N., Fevzi Ö., Murat Ö., Dursun S., Murat Z. Ramazan E., Salih Ö., Coşkun U., Hüseyin Y., Mustafa Gökbakmaz, Mustafa Kaplan, İsmail Demir, O.Yusuf Ünal, Mehmet D. ve Osman A.'nın, sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Gebze polisi, bir müddet önce aynı çeteye mensup 8 kişiyi daha Trabzon ve Samsun'da yakalamış ve şahıslar cezaevine gönderilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?