30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

'Saklambaç Operasyonunda' 5 tutuklama

Kocaeli'nde, bazı ihalelere fesat karıştırdıkları, rekabet ortamını engelledikleri, ihaleye katılan şirketler arasında teşekkül oluşturdukları ve kamu maliyesini zarara uğrattıkları iddiasıyla 5 kişi tutuklandı. Diğer zanlılardan 5'i adli kontrol altına alındı, 3 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kocaeli, İstanbul, Ankara, Manisa, Şanlıurfa ve Bursa'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan kişiler Kocaeli Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcılığındaki sorgularının ardından nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. 

Mahkeme, Kocaeli Sağlık Müdürlüğü, Kocaeli Devlet ile İzmit Devlet hastanelerinde 2005-2007 yıllarında yapılan ihalelere fesat karıştırdıkları, rekabet ortamını engelledikleri, ihaleye katılan şirketler arasında teşekkül oluşturdukları ve kamu maliyesini zarara uğrattıkları gerekçesiyle M.E, S.Ş, H.E, F.S ile A.Ü'yü tutukladı. Mahkeme ayrıca 5 kişinin adli kontrol altına alınmasına, 3 kişinin de tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 23 Mayısta düzenledikleri ''Saklambaç'' adlı operasyonda Kocaeli'nde 11, İstanbul'da 2, Ankara'da 4, Manisa'da 1, Şanlıurfa'da 2 ve Bursa'da 1 olmak üzere toplam 21 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlılardan 2'si Şanlıurfa'da tutuklanmış, 6 kişi de emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.
milliyet
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 10:13:17
Güncelleme :27 Mayıs 2007 Pazar 13:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?