2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Şampiyonu öldüren pist

Motosiklet yarışında dünya çapında başarı kazanan Kenan Sofuoğlu’nun, kendi gibi şampiyon ağabeyi Sinan, Körfez Pisti’nde geçirdiği kaza sonrası yaşamını yitirdi.

DÜNYA Süpersport Şampiyonu motosiklet yarışçımız Kenan Sofuoğlu’nun kendi gibi yarışçı olan ağabeyi Sinan Sofuoğlu (24), antrenmanda geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası’na hazırlanan Sinan Sofuoğlu, dün antrenman için Körfez Pisti’ne çıktı. Yamaha R1 marka motosikletiyle ısınma turları atan Sinan Sofuoğlu, saat 14.30 sıralarında, virajda dengesini kaybederek takla attı. Başındaki kaskı fırlayan, eldivenleri çıkan Sinan Sofuoğlu ağır yaralandı. Önce Derince Devlet Hastanesi’ne, oradan da Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Sofuoğlu’nun boynunda ve kaburga kemiklerinde kırık, kafasında travma, akciğerinde yırtılma olduğu belirlenerek acilen ameliyata edildi.

Saat 19.00 sıralarında ameliyathaneden çıkarılarak yoğun bakım servisine alınan genç motosikletçi 45 dakika sonra hayatını kaybetti. Sakarya’da motosiklet tamirciliği yapan baba İrfan, annesi Nuran ve kız kardeşi Nilüfer Sofuoğlu kaza haberi üzerine geldikleri hastanede acı haberi alınca sinir krizi geçirdi.

İki kardeşi de kazada öldü

Sayısız birincilik ve ödülleri olan Sinan Sofuoğlu, Dünya pistlerinde yarışan Kenan Sofuoğlu’nun ağabeyiydi. Kardeşlerin en büyüğü Bahattin Sofuoğlu da 2002 yılında, 24 yaşında motosiklet kazasında ölmüştü

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 10:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?