2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Sanayiciye kriz indirimi

Gebze Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, küresel ekonomik krizden sanayicilerin olumsuz etkilenebileceğini dikkate alarak elektrik fiyatlarında yüzde 7-11 arasında, su fiyatlarında ise yüzde 11 oranında indirim yaptı

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) yönetimi, küresel krize önlem olarak elektrik ve su fiyatlarında indirime gitti. GOSB Bölge Müdürü Güher Türker, dünya gündeminde ilk sırayı alan küresel ekonomik krizden, bölgede üretim yapan firmaların olumsuz etkilenebileceğini dikkate alarak, elektrik fiyatlarında paçal olarak yüzde 7-11, suda yüzde 11 oranında indirim gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Ekim faturasına yansıdı

Söz konusu indirimle daha önce gündüz elektrik birim fiyatı, 0.181520 YTL/kWh’dan 0.169453 YTL/kWh’e, puant’ta 0.292416 YTL/kWh’dan 0.285109 YTL/kWh’a, gecede 0.10177 YTL/kWh’dan 0.09019 YTL/kWh’a geriledi. Su birim fiyatı ise 3.35 YTL/m3’ten 2.98 YTL/m3’e düşürüldü.

Elektrikte yapılan indirimlerin Ekim ayı faturalarına da yansıtıldığını ifade eden GOSB Bölge Müdürü Türker, suyun metreküp fiyatının 3.35 YTL’den 2.98 YTL’ye indirilmesi şeklindeki indirimin de bu aya ait faturalara acilen yansıtılacağını belirtti. Türker, “Hedefimiz her zaman GOSB sanayicilerinin elektrik ve su hizmetlerini kesintisiz ve ucuz temin etmek olmuştur” dedi.

Türker, bölge yönetiminin sanayicilere her türlü desteği verme anlayışıyla faaliyet ve proje geliştirdiğini vurgulayarak “Hedefimiz her zaman GOSB sanayicilerinin en önemli girdileri arasında yer alan elektrik ve su hizmetlerini kesintisiz, kaliteli ve ucuz temin etmektir” dedi.

Göletle su sorunu bitti


GOSB’un geçtiğimiz yıldan bu yana OSB Elektrik Dağıtım Lisansı hakkına sahip olduğunu belirten Güher Türker, yeni projeler geliştirdiklerini de belirtti. Türker, bölge sanayicisinin uzun soluklu su ihtiyacını karşılamak için harekete geçen GOSB’un, Denizli Göleti projesiyle soruna çözüm getirdiğini de ifade etti.

İSTİHDAM 40 BİNE ÇIKACAK


TÜRKİYE’DE sanayileşmenin en yoğun olduğu iki il olan İstanbul ve Kocaeli’nin sınırında bulunan Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan toplam 200 parselde 116 firma üretim yapıyor ve bu üretimin yüzde 37’sini yabancı sermayeli şirketler oluşturuyor. Bölgede inşaatı devam eden fabrikaların yakın zamanda üretime geçmesiyle beraber istihdamın 40 bine yükseleceği bildirildi.

‘Pahalı’ demeyin kendiniz üretin


ENERJİ Bakanı Hilmi Güler, elektrik üretiminde, herkesin 500 Kw’ye kadar izin almadan kendi tesisini kurabileceğine dikkati çekerek, “Göreve geldiğimizde, Türkiye’de 30 civarında elektrik üreten şirket vardı. 3 bine çıkardık, hedef 3 milyon... ‘Elektrik pahalı’ diyeceğinize kendi elektriğinizi üretin” dedi.

Vatan
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?