2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Sapanca suyu İzmit'e hayat veriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün ve İSU Genel Müdürü İlhan Bayram'dan oluşan heyet, Yuvacık Barajı'na destek sağlayacak Sapanca Gölü'nden alınan suyun tahliyesini sağlayan projede incelemelerde bulundu. 

Islah çalışmalarına başlanan Balıkhane Deresi'ni inceleyen Başkan Vekili İlyas Şeker, Sapanca Gölü'nden alınan suyun arıtılmasını sağlayan tesisleri inceledi. Şeker, 6 bin 430 metre uzunluğunda olan SEKA Kampı-Sapanca Gölü Terfi Hattı, Eşme Terfi Hattı, Avluburun Arıtma Hattı, Akmeşe Şantiye ve su deposundan oluşan tesisleri gezdi. SKEDA denen özel bir sistemle kontrol altında tutulan tesislerde, her şey bilgisayarlı sistemle kontrol ediliyor. Terfi istasyonlarını gezen heyeti karşılayan Avluburun Arıtma İstasyonu'nun sorumlusu Ömür Yavuz, Şeker ile beraberindekilere tesisi gezdirdi. Yavuz, "Bu tesiste SKEDA denen radyo frekanslı sistemle suyumuz güvence altında ve temiz. Sular her gün yeniden tahlil ediliyor. Klorlama bile otomatik yapılıyor, herkesin içi rahat olsun" dedi. 

Göreve gelmeden önce merkeze uzak köylerin sadece 16'sının su ihtiyacının şebeke tarafından kesintili olarak karşılandığını belirten İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, bugün bu sayının Sapanca Gölü suyunun arıtılması projesi sayesinde 3 belde ve 136 köyde 206 mahalleye ulaştığını ifade etti. Bayram, hedeflerinin Kocaeli'de su hattı gitmemiş köy bırakmamak olduğunu açıkladı. Başkan Vekili İlyas Şeker ve beraberindekiler, daha sonra Akmeşe beldesinde belediye başkanı Hilmi Sevilen ve köy muhtarlarını dinledi. Başkan Vekili İlyas Şeker, "Sorunlarınızı çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Birçok köye hizmet götürdük, hizmeti tamamlanmamış köyleri de imkanlar dahilinde en kısa sürede tamamlayacağız. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 17:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?