6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Sapık babaya 12,5 yıl hapis

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 16 yaşındaki öz kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sanık, 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık K.T. ve avukatı Ertunç Arıt ile mağdur K.T. ile avukatı Fatma Yıldırım ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu avukatı Birsel Dede katıldı.

Sanık avukatı Ertunç Arıt, sanığın cinsel istismar suçunu işlediğine dair herhangi bir delil bulunmadığını, sanığın kızını eşi zannederek hata ile eylemde bulunduğunu belirtti.

Sanığın alkol probleminin bulunduğunu bildiren Arıt, sanığın beraatına karar verilmesini aksi halde "lehe hükümlerin" uygulanmasını talep etti. Sanık K.T. kendisine iftira atıldığını, öz çocuğuna böyle birşey yapmayacağını kaydetti.

Verilen aranın ardında kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık K.T'yi, öz kızı K.T'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 4 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın fiili öz kızına karşı işlemesini ve kızının ruh sağlığının bozulmasını göz önünde bulunduran heyet, cezayı 15 yıla çıkardı. Heyet, sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak cezayı 12 yıl 6 aya indirdi.

İddianamede, Tavşantepe Mahallesi'nde ailesi ile çadırda kalan sanık K.T'nin, 16 yaşındaki öz kızı K.T'ye cinsel istismarda bulunduğu belirtiliyordu.


 

AA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 19:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?