2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

SEDAŞ'ın özelleştirilmesine tepki

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (SEDAŞ) özelleştirilmesine tepki gösteren çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları, Gebze SEDAŞ binası önünde basın açıklaması yaptılar. 

TES-İŞ, EMO, MMO, ESM'den oluşan Özelleştirme Karşıtı Platform, SEDAŞ'ın özelleştirilmesine karşı tepki göstererek basın açıklaması yaptı. Platform adına konuşan Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Gebze işyeri temsilcisi Nedim Sancak, 11 ili kapsayan Başkent Elektrik Dağıtım ile Sakarya Elektrik Dağıtım'ın özelleştirilmesine yönelik ihale tekliflerinin bugün alınacağını belirterek, "Bizler ülkemizi aydınlatan enerji işçileri ve kamu çalışanlarıyız. İşyerlerimiz bizim her şeyimizdir. Kamunun yatırım yapmasının önüne geçip özel sektöre alan açtılar. Tek amacı kar olan özel sektör hazıra konmaya çalışıyor. Kayıp elektrik kaçağının en az ve Avrupa standartlarında bile makul olduğu 2 bölgemizi öncelikli olarak satıyorlar" dedi. 

Özelleştirmenin tüketiciler açısından pahalı elektrik tüketmek, işçiler açısından işten atılma olduğunu kaydeden Sancak, "Elektrikte özelleştirme belirsizlik, karanlığa davetiye çıkarmaktır. İhmal edilen santrallerin bakımı yapılmalı, alternatif enerji kaynaklarına yönelmelidir" diye konuştu. 

Basın açıklamasının ardından kalabalık sessizce dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 15:09:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?