2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

SEDAŞ'tan elektronik sayaç eğitimi

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) tarafından, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce İl Müdürlüklerindeki sayaç servisleri ile kaçak takip servislerinde görevli personele, elektronik sayaçlarının çalışma prensipleri ile teknik özellikleri hakkında bilgi verildi. 

Viko firması eğitim departmanı sorumlusu İsmail Öztürk tarafından verilen eğitimde, elektronik kombi sayaçlar, sayaç alt ve üst kapağına müdahale edildiğinde ne yapılması gerektiği, kaçak yöntemlerinin nasıl anlaşılacağı, sayaçların dijital elektronik portla nasıl okunacağı, arızalı sayaçlardan nasıl değer alınacağı anlatıldı. 

Firma temsilcisi İsmail Öztürk, ürettikleri sayaçların arızalanması ve SEDAŞ'ın da abonelerin arızalı sayaçlarını firmalarına göndermesi durumunda kargo masrafı da dahil yenisi ile değiştirilerek iade edildiğini belirtti. Öztürk, "Ürünümüze güveniyoruz ve arkasındayız" dedi. 

Öztürk, abonelere takılan sayaç seri numaralarının mutlaka kontrol edilmesi, sayaç üzerindeki numara ile dijital ekranda çıkan numaranın aynı olması gerektiğini de belirterek, "Elektronik sayaçlarda da bazı yöntemlerle kaçak kullanımına yönelenler var. Bu nedenle abone kontrol ve kaçak ekiplerinin uyanık olması gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 13:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?