8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Şehir içi ulaşım zamlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehiriçi minibüslere zam yaptı. 2 yıl aradan sonra yapılan zamla, daha önce 500 bin lira olan öğrenci ücreti 600 bin liraya, 750 bin lira olan normal ücret ise 900 bin liraya yükseltildi.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıya, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Daire Başkanı Sadettin Özalay, Trafik Şube Müdürü Ekrem Kurt, Ulaşım Şube Müdürü Ekrem Tüzün, İl Emniyet Trafik Müdürü Turan Bozdemir ile Karayolları, İl Jandarma, Devlet Demiryolları temsilcileri, Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası Başkanı Hasan Güçtekin ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası’nın ücret ayarlaması talebini ele alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede oda yöneticilerinin yüzde 50 zam talebine karşılık ücretlere yüzde 20’lik zam yaptı. 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren geçerli olacak şehiriçi minibüs ücretlerinde 500 bin lira olan öğrenci ücreti 600 bin liraya, 750 bin lira olan sivil ücreti ise 900 bin liraya yükseltildi. Fiyatlar, Yeni Türk Lirası’na göre öğrenci 60, sivil 90 kuruş olarak geçerli olacak.

Kocaeli Minibüs ve Otobüsçüler Odası’nın zam isteğini anlayışla karşıladıklarını belirten Genel Sekreter Münir Karaloğlu ise, "Şehrimiz üniversite şehri, bu yüzden öğrenciyi korumamız gerekiyor. Talep edilen yüzde 50’lik zam oranının yüzde 20’yi geçmemesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

kocaeli
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 14:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?