2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Şehit er İskender Ercan'a son veda

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma er İskender Ercan'ın (21) cenazesi Kocaeli'nde toprağa verildi. 

Şırnak'tan, gece geç saatte Kocaeli'ne getirilen ve Derince ilçesindeki Asker Hastanesi morguna konulan Ercan'ın cenazesi, sabah saatlerinde ailesinin Bekirpaşa Beldesindeki evine götürüldü.


Cenazenin eve getirilmesiyle İskender Ercan'ın yakınları gözyaşlarına boğuldu. Burada duaların okunmasının ardından, cenaze, askeri araçla, tören yapılacak Fevziye Camisine götürüldü. 


Şehit oğlunun ardından tören alanına kadar gelen Zeynep Ercan, kendisine başsağlığı dileğinde bulunan Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'ye, “Terör örgütünün kökünü kazımadığınız sürece oğlumun hakkını helal etmiyorum. Bunun kökünü kazıyacaksınız, başka annelerin canı yanmasın. Dağ gibi evladımı devirdiler, evladım tabutlara sığmadı. Zor sabrediyorum” dedi.


Cenaze törenine, şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Donanma Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, garnizon, donanma, il Jandarma Komutanlığında görevli subay ve astsubaylar ile mülki erkan katıldı.


Okunan duaların ve öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit erin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra top arabasına konuldu. Yapılan saygı yürüyüşünün ardından şehit er Ercan'ın naaşı, cenaze aracına alındı.


Bu sırada şehit erin arkadaşlarının oluşturduğu bir grup, son kez tabuta dokunmak isteyince polisle grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Topluluk, terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak, tekbir getirdi.


Şehit er İskender Ercan'ın cenazesi, Bağçeşme Şehitliği'nde toprağa verildi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2008 Cumartesi 15:59:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?