30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Şehit erin askerlik sevdası

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan Jandarma Er Recep Karaca'nın askere gitmek için kalbinin delik olduğunu sakladığı ve vatani görev yaparken şehit olduğu öğrenildi.

Görev yaptığı Şırnak'ta geçirdiği rahatsızlık sonucu kaldırıldığı GATA'da yaşamını yitiren Gebzeli Jandarma Er Recep Karaca'nın, askere gidebilmek için kalbinin delik olduğunu söylemediği ortaya çıktı. Organlarının tamamı ailesi tarafından bağışlanan Recep Karaca'nın cenazesi Gebze'de gözyaşları arasında toprağa verilirken, ağabeyinin de İstanbul'da asker olduğu belirtildi.

Gebze Yavuz Selim Mahallesi'nde oturan ve kalbinin delik olduğunu bildiği halde askerlik yapabilmek için bunu gizleyen Recep Karaca, 7 ay önce askere alındı. Aslen Giresunlu olan Karaca, Şırnak'ta Verimli Sınır Karakolu'nda vatani görevini yaptığı sırada nöbete giderken kalbindeki rahatsızlığı nedeniyle düşüp başını çarparak beyin kanaması geçirdi.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi alına alınan Er Recep Karaca'nın, tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi, beyin ölümü gerçekleşen Recep'in organlarının başkalarında yaşaması için bağışlama kararı aldı. Bu karar üzerine Recep Karaca'nın karaciğer, böbrek ve korneaları alındıktan sonra cenazesi toprağa verilmek üzere Gebze'ye gönderildi. Şehit için önce Yavuz Selim Mahallesi 444. Sokak'taki evinin önünde tören düzenlendi.

Törende Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Belediyle Başkanı İbrahim Pehlivan, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Atilla Tuncer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nedim Selvisu, Emniyet Müdürü Ali Şahinli, Şehit Aileleri Derneği Şube Başkanı İhsan Duyar, şehit aileleri, askeri ve sivil erkan, dernek ve sivil toplum temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu.

Recep Karaca, daha sonra Yavuz Selim Mahallesi'ndeki Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

İki oğlu da askerde olan anne Havva Karaca ve Baba Orhan Karaca cenazede gözylaşı dökerken, oğullarının kalbinin delik olduğunu; buna rağmen askere gitmek için bunu sakladığını söyledi

İha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 09:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osmanli _kiz 61 IP: 78.51.181.xxx Tarih : 22.12.2007 16:56:55

ALLAH rahmet eylesin mekanin cennet olsun huzur icinde uyu. türk askeri isde böyle cesur ve vatan sevgisi ile doludur ne olursa olsun VATAN icin herseyi göze alir . sizinle gurur duyuyoruz