8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

SEKA eylemi devam ediyor

14 gündür eylem yapan SEKA İzmit Fabrikası çalışanları, bu akşam da mesai saatinin bitmesi ile birlikte fabrika önünde bir araya geldi. İşçiler ve aileleri, sivil toplum örgütleri ile esnafın da katılımı ile yaklaşık 4 bin kişi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne kadar yürüdü.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Türk-İş Mali Sekreteri Ergün Atalay, Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan, Selüloz-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Adnan Uyar’ın da destek verdiği yürüyüş sırasında işçiler, "SEKA halkındır kapatılamaz", "SEKA’ya uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attılar.

Sloganlar ve alkışlar eşliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne gelen yaklaşık 4 bin kişi, burada Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi ile karşılaştı. Belediye önünde çalışanlara seslenen Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, SEKA’nın 68 yıllık mazisi olduğunu dile getirerek, "Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. SEKA’nın 68 yıllık geçmişi vardır. Kağıt sektörünün okuludur. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu milletten yararlanıp, işçiye sırtını dönmüştür. ’IMF bunu diyor’ diyecek kadar cesareti varsa, IMF’ye cesaretini göstermelidir" dedi.
İşçiler konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

ASLI AKTAŞ-GÖKHAN AYAR KOCAELİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 13:54:11
Güncelleme :29 Aralık 2004 Çarşamba 13:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?