3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

SEKA işçisine çağrı

SEKA Fabrikası’nın kapatılması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ve bugüne kadar henüz işbaşı yapmayan toplam 720 işçinin, 6 mayıs 2005 tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri istendi.

Kapatılma kararının uygulamaya konulması ile birlikte 50 günlük eylem yapan SEKA işçisi, varılan anlaşma gereği Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Eylemin sona ermesinin ardından Özelleştirme İdaresi’nin vereceği kararı bekleyen işçiler için son karar verildi. İşçilerin, belediye bünyesinde işe başlamaları için müracaatlar başlatıldı.

Belediye bünyesinde bulunan Çözüm Masası’na müracaat etmeleri istenen SEKA işçilerinin, beraberlerinde başvuru dilekçesi, SEKA personeli olduklarını kanıtlayan belge ve diplomalarının bulunması istendi.

Başvuru tarihini geçiren işçilerin başvuruları geçersiz sayılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, işçilerin başvuru tarihlerini geçirmemelerini isteyerek, "Bizim gönlümüz işçi kardeşlerimizle beraber. Bu kente onlarla birlikte en iyi hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Herkes yeteneklerine göre belediyemizin birimlerinde görevlendirilecek. Çünkü biz işçilerimizden verim almak. Hiç kimse mağdur edilmeyecek, ne söz verilmişse hepsi yerine getirilecek" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin devraldığı işçilerle birlikte personel sayısı 6 bine ulaştı. Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar alt belediyelerden yükünü hafifletmek için bin 700, Köy Hizmetleri’nden 280 personel devralmıştı.

Onurhan Ahmet Altıner - Kenthaber / Kocaeli
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 12:33:09
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 12:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?