3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

SEKA işçisine Perinçek desteği

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, İzmit SEKA’da eylemlerini sürdüren işçilere destek vermek amacıyla fabrikayı ziyaret etti. İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, SEKA’da yaptığı konuşmada, Türk-İş’in bugünler için kurulduğunu söyleyerek, "1 Mart günü Türk-İş Başkanlar Kurulu toplanıyor. Karşı taraf Tayyip Erdoğan yönetimidir. İşçiyi yorup yorup sonra teslim olma taktiğini kullanıyorlar. Türk-İş yöneticilerine sesleniyoruz. Türk-İş bugünler için kurulmuştur. Bugün masaya yumruğunu vurup kendini göstermelidir. Bursa, Sakarya, Manisa, Ankara, Tarsus, Adana, Gaziantep ve Mersin’de işçi kurultayları düzenliyoruz. Orada da SEKA’yı anlatacak, sizler için sesleneceğiz. Sizin mücadele ateşinizi biz meşale gibi Anadolu’nun bağrına taşıyacağız. Dönüşte ise size rapor getireceğiz" dedi.

Yalova’da bulunan Aksa fabrikasının kimyasal silah ürettiğini ileri süren Perinçek, "Atatürk’ün kurduğu SEKA’yı hükümet bugün kapatmayı düşünürken, hemen şurada Yalova’da Aksa fabrikasında ’elyaf üretimi’ adı altında İsrail’e kimyasal madde üretiliyor. Bu Amerikancı yönetimde ölüm kusmaktan yanalar. Bu nasıl Müslümanlıktır? SEKA’lar, TEKEl’ler, Sümerbank’lar kapatılamaz. Bu büyük bir suçtur. Tayyip Erdoğan suçunu büyütüyor. Bu hükümet gidecektir ve yargının önünde hesap verecektir. Türk halkı, SEKA ve TEKEL işçisi zafer kazanacaktır. Bunun mimarları olarak tarihe geçeceksiniz. Size uzanan ellerin önüne ilk defa biz çıkacağız. Sizden önce onların karşısına ben çıkacağım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 16:53:59
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 23:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan Basri Özbey IP: 81.214.158.xxx Tarih : 26.03.2005 23:10:43
Haberin ŞOV başlığıyle verilmesi haksız. Türkiye'de özelleştirmeye başından bu yana kararlılıkla karşı çıkan, her sorununda emekçilerin yanında olan İşçi Partisi ve liderinin şova gereksinimleri olamaz. İP ve Sayın Perinçek, dışında özelleştirmeye bütünüyle karşı çıkan, Cumhuriyet devriminin ekonomik alandaki kazanımlarına sahip çıkan başka bir siyasi parti bulunmadığı malumdur. Bunu en iyi başta Seka çalışanları olmak üzere işçiler bilmektedir. Özelleştirme konusunda kafası karıştırılan halk, gerçeklere çarptıkça İP'nin tutumunu anlamakta, hak vermekte ve İP'ni keşfetmektedir. Saygılarımla.