2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Seka Parka Avrupalı ilgisi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaygın eğitim ve sosyal hizmet projeleri uluslararası kuruluşların dikkatini çekmeye devam ediyor. 

Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen OLPC projesi kapsamında Türkiye'ye gelen, projenin Avrupa başkanı ve MIT öğretim üyesi Walter De Brower ve yardımcısı Gulıa D'Amıco, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Seka Park'ta gerçekleşen ziyarette Başkan Danışmanı Erkan Ayan Büyükşehir'in projelerini anlattı. Ayan, "85 bin aşan kursiyer mezun eden KO-MEK, öğrenci kırtasiye yardımları, kitap yarımları, burslar, başarılı öğrencilere bisiklet, üniversite sınavında derece yapan öğrencilere araç hediye edilmesi gibi farklı projelerimiz var. Yakında sürpriz projelerimiz açıklayacağız" dedi. 

Seka Park'ta gerçekleşen ziyarette ABD'nin önde gelen üniversitelerinden olan MIT ile işbirliği konusunda çeşitli projeler de konuşuldu. Misafir heyet ve Erkan Ayan, dünyada yüzlerce kentte uygulanan OLPC projesi ve gelişimi konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretin sonunda Seka Park'ı gezen De Brower hayranlığını gizlemedi. De Brower "Seka Park küçük Monaco olmuş" dedi. Başkan Danışmanı Erkan Ayan misafir heyete sahil projeleri hakkında da bilgi verdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?