3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

SEKA pehlivanları da kapatılma mağduru

Özelleştirme İdaresi tarafında kapatılan SEKA İzmit Fabrikası ile birlikte spor salonunun da kapatılması sonucu tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde başpehlivanlığa güreşen SEKA’lı güreşçiler kapatılma kararı sonrasında çalışacak salon bulamıyor.

SEKA’da işçi kadrosunda gözüken güreşçiler 724 arkadaşı ile birlikte mekanik atölyeye kapandı. Kapatılma kararı geri alınıncaya kadar mekanik atölyeden çıkamayacak olan güreşçiler, Kırkpınar Yağlı güreşleri için antrenmanları mekanik atölyede yapıyor.

Torna tezgahları arasında serilen bir bezin üzerine antrenman yapan güreşçiler bir final maçı yaptı. Eylemdeki işçilerin yoğun ilgi gösterdiği maçta yıllardır başpehlivanlığı güreşen Eyüp Ünlü ile Bülent Gürbüz karşı karşıya geldi. Yağlanan güreşçilerden Gürbüz, AK Parti pehlivanı olurken Eyüp Ünlü’de SEKA’nın pehlivanı oldu. AK Parti Pehlivanı Bülent Gürbüz işçilerden ıslık alırken rakibi Eyüp Ünlü kendi saha ve seyircisi desteğini alarak güreşti. Gürbüz’ün rakibine üstünlük sağladığı anlarda SEKA işçisi "AK Parti Allah belanı versin, direne direne kazanacağız" tezahüratları yaptı. Maçın hakemliğini yapan eski güreşçilerden ve hakemlerden Davut Aslan Bülent Gürbüz tarafını tutunca SEKA seyircisi, "İMF Hakem" tezahüratlarına maruz kaldı. Eyüp Ünlü rakibini tuş ile yenerken seyirciler, "İşte AK Parti işte sonu, AK parti tuş oldu" tezahüratları yaptı.

Her iki güreşçi müsabakanın ardından birbirlerini kucaklayarak seyircileri selamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 12:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?