3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

SEKA projeleri görücüye çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen SEKA İzmit Fabrikası’nda yapılması düşünülen projeler, düzenlenen bir toplantı ile basına tanıtılarak, tartışmaya açıldı.

SEKA Misafirhanesi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Belediye Genel Sekreteri Münir Karaoğlu, Saraybahçe Beldesi Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Proje Yürütücüsü Talha Kös, Doç. Dr. Oktan Nalbantoğlu, Dr. Sedvan Nalbantoğlu katıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SEKA arazisinin İzmit için çok önemli olduğunu dile getirerek, "Büyükşehir Belediyesi olarak adımlarımızı planlı ve bilimsel atıyoruz. Bu adımları atarken, sivil toplum kuruluşlarının katkısını da önemsiyoruz. Belediyecilik anlayışımızda önemli değişiklikler yaptık. Adam gibi hizmet vereceğiz. Kaliteden asla taviz vermeyeceğiz. Hizmet alımlarında öncelikli koşulumuz kalitedir. SEKA Projesinde de bu hedefle yola çıktık. Geçmişte yaşananlara bir sünger çektik. SEKA, İzmit’in akciğeri, kalbi, gözbebeğidir. Bu proje Büyükşehirin prestij projesidir" dedi.

Daha sonra proje hakkında bilgi veren Proje yürütücüsü Talha Kös, proje ile İzmitliler’i deniz, yeşil ve tarih ile bütünleştireceklerini ifade ederek, "Proje kapsamında 1 milyon 800 bin metrekarelik alanda çalışma yapacağız. Pek çok tarihi dokuya dokunmayacağız. İzmit’te kişi başına 14 metrekare yeşil alan düşerken, bu proje ile bu oran 4 kat artacak" diye konuştu.
Kös, projenin kentte varolan tüm sivil toplum kuruluşlarının bilgisine sunulacağını ve 17 Haziran tarihine kadar projenin internet sitelerinde fikir ve görüşler almak amacıyla yayınlanacağını söyleyerek, gelen taleplerin de değerlendirilmesi ile projeye son şeklini vereceklerini ifade etti.
Toplantıya katılanlar daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu nezaretinde SEKA arazisini gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2005 Salı 17:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahadır IP: 85.105.20.xxx Tarih : 6.11.2006 16:26:41
HARİKA BİR PROJE BÜTÜN EMEĞİ GEÇENLERE İZMİT HALKI OLARAK TEŞEKKÜR EDERİZ